Ντέρμπι ΗΠΑ: Μικρό αλλά αναστρέψιμο προβάδισμα Μπάιντεν

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Με 5% των ψήφων να υπολείπονται να καταμετρηθούν, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να βρίσκεται στο 49,38% και ο Τραμπ στο 49,08%. Πρόκειται για μόλις 17.000 ψήφους στο 95% και δεν αποκλείεται διόλου να ανατραπεί αφού το 5% περιλαμβάνει πάνω από 3 εκατομμύρια ψήφους.

Με το 95% καταμετρημένο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται στο Ουισκόνσιν με 49,57% έναντι 48,94% και η διαφορά κινείται και εκεί στις περίπου 20.000 ψήφους.

Εαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτείες στις οποίες μένει πλέον ποσοστό λιγότερο από 10% των ψήφων να καταμετρηθεί, είναι το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια, η Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. Εξ αυτών, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα. Το αποτέλεσμα δεν έχει επίσης κριθεί σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Αλάσκα, αλλά εκεί η καταμέτρηση θα αργήσει πολύ.

Τweet  του Τραμπ έμμεσα αμφισβητεί το αποτέλεσμα για δεύτερη φορά, χαρακτηρίζοντας «πολύ περίεργη» την ανατροπή των αποτελεσμάτων, σε Πολιτείες όπου είχε μέχρι στιγμής το προβάδισμα:

Ο Τραμπ πιθανότατα θα κερδίσει την Τζόρτζια (σύμφωνα με την καταμέτρηση του 93% των ψήφων, προηγείται εκεί κατά 2,6%). Η πολιτεία δίνει 16 εκλέκτορες από τους 270 που απαιτούνται για την εξασφάλιση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Μάχη στήθος με στήθος και στη Βόρεια Καρολίνα, την οποία φαίνεται να παίρνει με το μέρος του ο Τραμπ. Με καταμετρημένο το 94% των ψήφων, ο Τραμπ λαμβάνει ποσοστό 50,1%, ενώ ο Μπάιντεν 48,7%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι