Ντούροφ: Δεν επικρατεί αναρχία στο Telegram

Ντούροφ: Δεν επικρατεί αναρχία στο Telegram

Ο ιδρυτής της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, Πάβελ Ντούροφ, που τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, δήλωσε σήμερα το πρωί πως οι γαλλικές αρχές θα έπρεπε να έχουν προσεγγίσει την εταιρία του για τα παράπονά τους, αντί να τον συλλάβουν και ότι στο Telegram υφίσταται έλεγχος.

Ο Ντούροφ, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του στο κανάλι του στο Telegram μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα, αρνήθηκε οποιαδήποτε υπόνοια ότι η εφαρμογή ήταν ένας “αναρχικός παράδεισος”. Γράφει πως η ποινική έρευνα για την εφαρμογή προκαλεί κατάπληξη, καθώς οι γαλλικές αρχές είχαν πρόσβαση σε μια ειδική γραμμή για άμεση επικοινωνία (“hot line”) που είχε βοηθήσει ο ίδιος προσωπικά να δημιουργηθεί και θα μπορούσαν να είχαν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο του Telegram στην ΕΕ οποιαδήποτε στιγμή αντί να προβούν σε διώξεις και συλλήψεις.

“Αν μία χώρα δεν είναι ικανοποιημένη με μια διαδικτυακή υπηρεσία, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον της υπηρεσίας. Ειναι λανθασμένη προσέγγιση να επιστρατεύονται νόμοι που είχαν θεσμοθετηθεί προ της εποχής των smartphone για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος ενός διευθύνοντος συμβούλου για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τρίτα μέρη στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται. Το Telegram δεν είναι τέλειο, όμως οι ισχυρισμοί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης πως το Telegram είναι ένα είδος αναρχικού παραδείσου, είναι εντελώς αναληθείς. Κατεβάζουμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια καθημερινά», ανέφερε ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντούροφ γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά έχει πολιτογραφηθεί Γάλλος, και συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για εγκλήματα που συνδέονται με παιδική πορνογραφία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και παράνομες συναλλαγές που γίνονται σε κανάλια της πλατφόρμας Telegram. Σύμφωνα με πληροφορίες η Γαλλία είχε ζητήσει να μεταφερθεί η έδρα του Telegram στη Γαλλία ή και να πωληθεί σε Γάλλο επιχειρηματία, αλλά ο Ντουροφ είχε αρνηθεί. Ο Ντούροφ έφυγε προ δεκαετίας από τη Ρωσία και είχε μόνιμη κατοικία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επειδή οι ρωσικές αρχές ήθελαν να συνεργάζεται στο θέμα των αναρτήσεων της ομάδας Ναβάλνι και εκείνος είχε αρνηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx