Ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον Μακρόν με τον Μιτεράν και τη Γαλλία με τη Γερμανία

Θρίλερ με επικείμενο τηλεφώνημα Μπάιντεν στον Ερντογάν

Πάλι σε σύγχυση ο ηλικίας 81 ετών πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Politico. Μπέρδεψε πρωθυπουργούς και κράτη μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico, ο Μπάιντεν θέλησε να διηγηθεί μια ιστορία για τη σύνοδο κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2021 και στην οποία συμμετείχε ο Μακρόν. Καθώς την διηγείτο είπε: «Αμέσως μετά την εκλογή μου, πήγα σε μια σύνοδο της G7 στη νότια Αγγλία. Τους είπα: “Η Αμερική επέστρεψε!” και ο Μιτεράν από τη Γερμανία – εννοώ τη Γαλλία – με κοίταξε και μου είπε: “Και πόσο θα κάτσει αυτή τη φορά;”».  Ο Μιτεράν πέθανε το 1996.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο γλωσσικό ολίσθημα. Τον περσινό Ιουλιο είπε κατά λάθος ότι «πάνω από 100 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από το κορονοϊό από τότε που ξέσπασε η πανδημία» και τον διόρθωσαν ότι πέθαναν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες. Ένα μήνα πριν είχε μπερδέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν στο Ιράκ, λέγοντας ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χάνει τον πόλεμο στο Ιράκ».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι