Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον και…σαλμονέλα

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Μετά από εξέταση δείγματος από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων από σουβλάκια κοτόπουλου με μπέικον, διαπιστώθηκε σε αυτά η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. διηνήργησε έλεγχο σε υποκατάστημα (The Mart) της εταιρείας ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΕ στα Ιωάννινα σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών. Το τρόφιμο προοριζόταν να καταναλωθεί μαγειρεμένο και έχει την εμπορική ονομασία “Σουβλάκια Κοτόπουλο με μπέικον” με αριθμό Lot 06050 DQ1.2017, ημερομηνία παραγωγής 24/03/2020 και ημερομηνία λήξης 24/03/2021. Το προϊόν, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Foodmaster ΑΕΒΕ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται όσοι έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι