Ο ισραηλινός στρατός ακινητοποίησε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ στη Γάζα

Προετοιμασμένες για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ οι ΗΠΑ – Σε ρήγμα Νετανιάχου-Γκάλαντ αναφέρονται ισραηλινά ΜΜΕ
Israel's military patrols near Al Shifa Hospital compound in Gaza City, amid the ongoing ground operation of the Israeli army against Palestinian Islamist group Hamas, in the northern Gaza Strip, November 22, 2023. REUTERS/Ronen Zvulun EDITOR'S NOTE: REUTERS PHOTOGRAPHS WERE REVIEWED BY THE IDF AS PART OF THE CONDITIONS OF THE EMBED. NO PHOTOS WERE REMOVED.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ακινητοποίησε μια αυτοκινητοπομπή των Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας γιατί έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αρκετοί “Παλαιστίνιοι ύποπτοι” βρίσκονται στο κομβόι και θέλει να τους ανακρίνει.

«Υπογραμμίζουμε ότι αυτή δεν είναι μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει εμβόλια πολιομυελίτιδας, αλλά μια αυτοκινητοπομπή σκοπός της οποίας είναι να ανταλλάξει προσωπικό του ΟΗΕ. Το περιστατικό δεν έχει ακόμη τελειώσει», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ δήλωσε ότι ο οργανισμός είναι ενήμερος για «ένα περιστατικό σε εξέλιξη στο οποίο εμπλέκεται προσωπικό και οχήματα του ΟΗΕ» και εργάζεται για να εξακριβώσει τα γεγονότα. Δήλωσε ότι η κύρια προτεραιότητα του ΟΗΕ «είναι η ασφάλεια και η προστασία των συναδέλφων μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx