O καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες

O καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η σχετική καλοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη και την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές κυρίως στη Θράκη. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτ. Στερεά και Δυτ. Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατ. Στερεά, Εύβοια, Ανατ. Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στην Κρήτη 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στις Σποράδες τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 5 με 6 βαθμούς.

Πρόγνωση για Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για Τετάρτη

Αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση για Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, με πιθανότητα λίγων ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι