Ο καπετάνιος της θαλαμηγού φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τα πυροτεχνήματα

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τα πυροτεχνήματα

«Ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα. Βγήκαμε σε ένα βράχο κοντά στην παραλία κρατώντας μια συστοιχία βεγγαλικών», φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με το Mega ο καπετάνιος της θαλαμηγού, που έχει προφυλακισθεί για την πυρκαγιά στην Ύδρα. Η ομολογία δεν έχει διασταυρωθεί ως είδηση, αλλά δεν μπορεί κανείς να ξέρει και αν αντανακλά την πραγματικότητα ή έγινε για να απαλλαγούν άλλοι.

Ο καπετάνιος και όλα τα μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι πευκόδασος της Ύδρας τυλίχθηκε στις φλόγες στις 20 Ιουνίου του 2024 εξαιτίας βεγγαλικών και ότι θεωρήθηκε εξαρχής υπεύθυνο το πλήρωμα και οι Καζάκοι τουρίστες που είχαν νοικιάσει τη θαλαμηγό για κρουαζιέρα -οι τελευταίοι αναχώρησαν εν τάχει εντός 24 ωρών χωρίς να δώσουν καν ανωμοτί καταθέσεις.

Αρχικά, όσοι βρίσκονταν στην θαλαμηγό στην Ύδρα, πλήρωμα και φιλοξενούμενοι, αρνήθηκαν τη ρίψη βεγγαλικών και δήλωσαν άγνοια για το συμβάν.

Λιμενικό και Πυροσβεστική είχαν μια μάλλον προβληματική συνεργασία επί του θέματος, όμως υποβιβάστηκαν μόνον δύο στελέχη της Πυροσβεστικής και κανένα του Λιμενικού. Βεγγαλικά και DNA σε μπουκάλια νερού βρέθηκαν στην παραλία της Ύδρας σχεδόν 10 μέρες μετά το συμβάν και κατόπιν επιμονής του ανακριτή να ερευνηθεί η ακτή εκ νέου -μέχρι να παρέμβουν δικαστικές αρχές, ούτε το Λιμενικό ούτε η Πυροσβεστική είχαν βρει βεγγαλικά στην παραλία που, θεωρητικά, είχε ερευνηθεί.

Επίσης θέμα δημιουργήθηκε και με την ελλιπή προανακριτική έρευνα όσον αφορά στους Καζάκους τουρίστες, που έφυγαν ανενόχλητοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx