Ο Λουκασένκο λέει άλλα για την διαφυγή των δραστών

Γαλλικά πυρά στον Πούτιν μέσω Λουκασένκο – Εξηγήσεις και διαψεύσεις για την πτήση-θρίλερ, Βαγγέλης Σαρακινός

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα δεν μπορούσαν να διαφύγουν μέσω Λευκορωσίας και γι΄ αυτό στράφηκαν στην Ουκρανία, επειδή «η Λευκορωσία ήταν σαν αστακός και δεν μπορουσε να περάσει ουτε κουνούπι».

Λέγοντας αυτά, είτε για να επαινέσει την χώρα του είτε γιατί ήταν αλήθεια, ουσιαστικά άφησε εκτεθειμένο τον Πούτιν που είπε ότι «οι δράστες είχαν σχεδιάσει να ξεφύγουν στην Ουκρανία, όπου τους είχαν ετοιμάσει “παράθυρο” διαφυγής στα σύνορα». Οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν πάντως στο Μπριάνσκ, μια πόλη που είναι ακριβώς στα μισά της διαδρομής Μόσχας Κιέβου και οι Ρώσοι έχουν ανακοινώσει ότι οι δράστες ομολόγησαν πώς θα διέφευγαν στην Ουκρανία.

Η πόλη απέχει ακριβώς ίση απόσταση από τα λευκορωσικά και από τα ουκρανικά σύνορα. Εντούτοις, αν κατευθύνονταν στα λευκορωσικά σύνορα, οι δράστες έκαναν “κύκλο”, γιατί είχαν συντομότερη οδό για να μπουν στη Λευκορωσία. Θα μπορούσαν ίσως να είχαν κανονίσει με συνεργούς να μπουν στη Λευκορωσία από νότιο σημείο και γι΄ αυτό να έκαναν τον κύκλο, αλλά με τέτοια τρομοκρατική ενέργεια στις πλάτες τους το λογικό είναι ότι θα επέλεγαν την γρηγορότερη διαφυγή και την ευθεία, αντί να κατέλθουν τόσο νότια.

Όπως και να έχει, ο Λουκασένκο είπε ότι μόλις έγινε η επίθεση ενημερώθηκε. Και όταν ο Πούτιν έμαθε ότι οι δράστες διέφευγαν προς το Μπριάνσκ, συμφώνησαν τηλεφωνικά να κλείσουν ερμητικά τα σύνορα της Λευκορωσίας.

«Είχαμε κλείσει τόσο καλά τα σύνορα, που στράφηκαν προς την Ουκρανία», είπε ο Λουκασένκο και παρέθεσε το διάλογο που είχε με τον Πούτιν όταν έμαθαν ότι το αμάξι πήγαινε προς το Μπριάνσκ. «Τον ρώτησα “Χρειάζεσαι κάτι άλλο;” “Όχι. Όλα είναι εντάξει”, μου είπε και με ρώτησε: «Μπορείς να με βοηθήσεις στο κλείσιμο των συνόρων;»  «Θα βοηθήσω. Κάνουμε τα πάντα”, του είπα».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι