Ο Μακρόν θέλει αξιόπιστη & βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Ο Μακρόν θέλει αξιόπιστη & βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε στην ανάγκη η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη να είναι «αξιόπιστη, βιώσιμη και ελέγξιμη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε τη θέση αυτή στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υποδέχεται εντός της ημέρας στη Μόσχα τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, τον επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και τον αντίπαλό του, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Ο Μακρόν ανέφερε ακόμη πως η Γαλλία και η Ρωσία έχουν κοινή επιθυμία να διαφυλάξουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας απηύθυναν χθες, Κυριακή, έκκληση στο Ιράν να συμμορφωθεί και πάλι πλήρως με την πυρηνική συμφωνία που συνήψε το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις και να απέχει από περαιτέρω βία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι