Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Εκκλησία της Παναγίας που έγινε στόχος ενόπλων

«Είναι εφικτός ένας κόσμος χωρίς πολέμους και βία» λέει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο μήνυμά του για το 2024

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στον Βαθυρρύακα (Μπουγιούκντερε) του Βοσπόρου και προσκύνησε στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Παναγίας (Santa Maria), όπου χθες το πρωί, την ώρα της λειτουργίας, έγινε ένοπλη δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας 52 ετών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε με τον ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο της Πόλης, Μασιμιλίανο Παλινούρο, τον ιερέα του ναού, πατέρα Αντώνιο Μπουλάι, και λοιπούς παρόντες πιστούς, στους οποίους εξέφρασε τη συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας και του ιδίου, καθώς και την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική αστυνομική διερεύνηση του τραγικού συμβάντος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά, καταδίκασε και πάλι την βδελυρή επίθεση, εξήρε το ενδιαφέρον και την άμεση κινητοποίηση των αρχών και ευχήθηκε να μην συμβούν ποτέ ξανά τέτοια αποτρόπαια γεγονότα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι