VIDEO

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης!

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός
EPA/RONALD WITTEK

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού.

Η Euroleague επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από ένα ματς-θρίλερ. Από την 17η της περασμένης περιόδου, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε φέτος το βαρύτιμο τρόπαιο, νικώντας την Ρεάλ Μαδρίτης με 95-77, στον συναρπαστικό τελικό τελικό του Final Four του Βερολίνου.

Στην κρίσιμη γ’ περίοδο η Ρεάλ πέτυχε μόλις 7 πόντους και είχε 0/9 τρίποντα, δίνοντας την δυνατότητα στους «πράσινους» να περάσουν μπροστά και να επιτύχουν ευρεία νίκη! Μια νίκη που ήρθε μετά από εκπληκτική εμφάνιση κυρίως στην επίθεση! Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συνεχάρησαν τον Παναθηναϊκό για την επιτυχία του.

Στους δρόμους η εικόνα είναι ενδεικτική του ενθουσιασμού που έχει προκαλέσει η μεγάλη νίκη με τους φιλάθλους να έχουν κατακλύσει την Αλεξάνδρας για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού και την ίδια ώρα οι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Προηγουμένως και ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 87-84 της Φενέρμπαχτσε στον «μικρό» τελικό και κατέκτησε την 3η θέση στη Euroleague. Ήταν η δεύτερη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν τον αγώνα για την τρίτη θέση, ενώ η πρώτη χρονολογείται τον προηγούμενο αιώνα (1999). Με καταιγισμό από τρίποντα (15/22) η ελληνική ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της και έτσι Η Φενέρ συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι