Ο ΠΟΥ απαντά στο Ισραήλ που τον κατηγόρησε χθες ότι “συμπράττει” με την Χαμάς

Ο ΠΟΥ απαντά στο Ισραήλ που τον κατηγόρησε χθες ότι “συμπράττει” με την Χαμάς

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Ισραήλ περί «σύμπραξης» της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ με τη Χαμάς.

«Τέτοιοι λανθασμένοι ισχυρισμοί είναι επιζήμιοι και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το προσωπικό μας, το οποίο διακινδυνεύει τη ζωή του για να φροντίζει ευάλωτους ανθρώπους», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Ως υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, ο ΠΟΥ είναι αμερόληπτος και ενεργεί για την υγεία και την ευημερία όλων», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, η Μεϊράβ Εϊλόν Σαχάρ, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι «στρατιωτικοποίησε την αστική ζώνη της Λωρίδας της Γάζας και ο ΠΟΥ επέλεξε να αγνοήσει κατ’ επανάληψη τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα για τούνελ στα νοσοκομεία, κάτι που δεν δείχνει απλώς ανικανότητα, αλλά αθέμιτη σύμπραξη του ΠΟΥ με την Χαμάς».  Η ίδια είπε ότι ο ΠΟΥ γνώριζε ακόμα κι ότι κρατούνταν όμηροι στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι