Ο στρατιωτικός ηγέτης της Hay’at Tahrir al-Sham σκοτώθηκε από τα πυρά του συριακού στρατού

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο Συριακός Στρατός σκότωσε τον Αμπού Ομπέιντα Κάνσαφρα, ανώτερο στρατιωτικό ηγέτη της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) και έναν από τους βασικούς ιδρυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Αμπού Ομπέιντα, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν ο Ιμπραχίμ αλ-Ραχμούν, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την 25η Ειδική Μεραρχία γύρω από την πατρίδα του, Κανσάφρα, στη νότιο Ιντλίμπ νωρίς το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου. Μέσα σε λίγες ώρες, αναφέρθηκε ο θάνατος σου από τις πηγές των τζιχαντιστών.

Πριν από μερικά χρόνια, ο αλ-Ραχμούν, ο οποίος επιβλέπει τις περισσότερες από τις στρατιωτικές δραστηριότητες της οργάνωσης, έχασε το δεξί του χέρι κατά τις συγκρούσεις με τον συριακό στρατό.

Αν και με κάποια ειρωνία θεωρείτο ως το “δεξί χέρι” του γενικού ηγέτη της HTS, Αμπού Μοχάμαντ αλ-Τζουλανί, ο αλ-Ραχμούν διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση της ομάδας. Ο νεκρός τρομοκράτης εμφανίστηκε με τον αλ-Τζουλανί σε πολλές από τις πρόσφατες εμφανίσεις του.

Ο θάνατοςς του αλ-Ραχμούν χωρίς αμφιβολία ένα μεγάλο πλήγμα για την HTS και τον ηγέτη της, αλ-Τζουλανί, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει σύντομα την ίδια μοίρα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι