Ο Τζόνσον παρουσίασε τη θέση του για το Brexit στον Μακρόν

Ο Τζόνσον παρουσίασε τη θέση του για το Brexit στον Μακρόν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες βράδυ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον στους δημοσιογράφους, ο οποίος είπε πως ο νέος ηγέτης της Βρετανίας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση του για το Brexit.

“Όταν ο πρωθυπουργός έχει αυτές τις συνδιαλέξεις με συναδέλφους του ηγέτες και η συζήτηση συνεχίζεται με το Brexit, θα παρουσιάζει το ίδιο μήνυμα το οποίο έδωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες”, είπε σήμερα ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

“(Αυτό σημαίνει) πως θέλει να κάνει μια συμφωνία και θα είναι δραστήριος στην προσπάθεια να επιδιώξει αυτή τη συμφωνία, αλλά πως η συμφωνία αποχώρησης έχει απορριφθεί τρεις φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν πρόκειται να περάσει, αυτό σημαίνει ότι ξανανοίγει η συμφωνία αποχώρησης και εξασφαλίζεται η κατάργηση του backstop”.

Ο Τζόνσον είχε επίσης τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με πολιτικούς ηγέτες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, είπε ο εκπρόσωπος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version