Οδεύει για την Βουλή η τροπολογία για το “κόμμα Κασιδιάρη”

Οδεύει για την Βουλή η τροπολογία για το "κόμμα Κασιδιάρη"

Για την Βουλή οδεύει η τροπολογία που αφορά το λεγόμενο “Κόμμα Κασιδιάρη”. Είναι δε πολύ πιθανό να κατατεθεί και εντός της ημέρας . Με την ρύθμιση αυτή όπως επισημαίνουν από την κυβέρνηση επιχειρείται να  μπει “φρένο” σε τυχόν αχυρανθρώπους που θα τοποθετούνται εικονικά στην ηγεσία κομματικών σχηματισμών.

Η διάταξη που έρχεται να συμπληρώσει την ισχύουσα απαγόρευση στον πρωτόδικα καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη να είναι επικεφαλής του κομματικού του συνδυασμού θα προβλέπει ότι α) πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ο νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος δεν πρέπει να έχει καταδικασθεί για μια σειρά αδικημάτων, έστω πρωτόδικα β) θα εξετάζεται η καταδίκη, όχι μόνο μελών του κόμματος, αλλά και της “πραγματικής ηγεσίας” για τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Η “μπάλα”, με βάση την προτεινόμενη διάταξη, περνά στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα εξετάζει τις υποψηφιότητες και τους συνδυασμούς και εφόσον διαπιστώνει κωλύματα που εμπίπτουν στις προηγούμενες διατάξεις, θα παραπέμπει την υπόθεση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου που οφείλει να αποφασίζει εντός δύο ημερών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι