OHE: “Κάντε κάτι γρήγορα, άρχισαν λεηλασίες και δολοφονίες στη Γάζα, οδοφράγματα και χάος!”

Σκληρό διπλωματικό πόκερ γύρω από τη Ράφα - Στο τραπέζι ο κίνδυνος λιμού,

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) προειδοποίησε σήμερα ότι η «αναρχία εξαπλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών ενώ ο πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με οξεία ανθρωπιστική κρίση».

Ο Ατζίτ Σουνγκάι, επικεφαλής του προαναφερόμενο οργανισμού ζητεί να βρεθεί επειγόντως κάποια λύση, καθώς ο κόσμος στη Γάζα πλέον εκτρέπεται και επικρατεί χάος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον επιβολή νόμου, δολοφονούνται αστυνομικοί και γίνονται λεηλασίες «καθώς το Ισραήλ διέλυσε τελείως τους μηχανισμούς δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη Γάζα, ο δε κόσμος είναι πλέον σε κατάσταση απόγνωσης».

«Στο γραφείο μας καταγγέλθηκαν δολοφονίες τοπικών αστυνομικών και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και λεηλασία των προμηθειών που είναι απαραίτητες για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού. Η αναρχία εξαπλώνεται», δήλωσε ο Σουνγκάι, που επέστρεψε χθες από επίσκεψη στη Γάζα.

Ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του OHCHR, δήλωσε ότι οι συνθήκες στη Γάζα «οδήγησαν στην προβλέψιμη και απολύτως αναμενόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού στην περιοχή, οδηγώντας τους ανθρώπους σε αντιπαράθεση μεταξύ τους σε μια μάχη για επιβίωση που διαλύει την κοινότητα και ισχύει πια το ‘ο σώζων εαυτόν, σωθήτω’. Έχουμε λεηλασίες, βεντέτες, ο κόσμος παίρνει το νόμο στα χέρια του, γίνονται εκβιασμοί, πέφτουν σφαίρες από εδώ κι από εκεί, ο κόσμος παλεύει για ζωτικό χώρο και φαγητό, και βλέπουμε νεαρούς οπλισμένους με καδρόνια να στήνουν οδοφράγματα», δήλωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι