Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ κέρδισαν μισό τρισ. δολάρια εν μέσω πανδημίας

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο άνω του 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής (IPS)

Κατά τη διάρκεια των 11 εβδομάδων από τις 18 Μαρτίου, όταν ξεκίνησε το lockdown των ΗΠΑ, ο πλούτος των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής αυξήθηκε κατά πάνω από 565 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, ανέφερε η έκθεση.

“Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο οικονομικά και φυλετικά διχασμένοι από ό,τι οποιαδήποτε στιγμή εδώ και δεκαετίες”, δήλωσε ο Chuck Collins, συντελεστής της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των 11 εβδομάδων, ο Bezos είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατά περίπου 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η περιουσία του Zuckerberg αυξήθηκε κατά περίπου 30,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla αυξήθηκε επίσης 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε επίσης ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ κατά 79 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι