Οι Φινλανδοί δεν πουλούν γη σε Ρώσους ιδιώτες ή σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων

Οι Φινλανδοί δεν πουλούν γη σε Ρώσους ιδιώτες ή σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων

Την αγοραπωλησία τεσσάρων ακινήτων έχει μπλοκάρει τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας απαγόρευσε την πώληση σε Ρώσους άλλου ενός ακινήτου. Επρόκειτο για ακίνητο για το οποίο ενδιαφερόταν ως αγοραστής εταιρεία ρωσικών συμφερόντων και το υπουργείο έκρινε ότι «η έγκριση της αγοράς θα μπορούσε να αντιβαίνει στην άμυνα της φινλανδικής επικράτειας».

Το υπουργείο τον Οκτώβριο είχε εμποδίσει την πώληση άλλων τριών ακινήτων σε Ρώσους επικαλούμενο παρόμοιους λόγους. Τα ακίνητα αυτά ήταν το ένα στο Ιλομαντσι στη νοτιοανατολική Φινλανδία και δύο στο Σότκαμο, στην κεντρική Φινλανδία, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Φινλανδία αποφάσισε να περιορίσει τις αγορές ακινήτων από Ρώσους πολίτες κοντά σε στρατηγικά σημαντικές τοποθεσίες με νομοθετικές τροπολογίες που τέθηκαν σε ισχύ από τις αρχές του 2023.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι