OI HΠΑ πιέζουν την Κίνα να πιέσει το Ιράν να πιέσει του Χούθι

OI HΠΑ πιέζουν την Κίνα να πιέσει το Ιράν να πιέσει του Χούθι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από την Κίνα να ασκήσει την επιρροή της στο Ιράν προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης – οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν την υποστήριξη της Τεχεράνης – κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Όπως είπε, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν πίεσε τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι να ασκήσει η χώρα του επιρροή για να βοηθήσει να σταματήσει η υποστήριξη του Ιράν προς τους Χούθι που επιτίθενται σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Το Πεκίνο μας απαντά ότι το έχει συζητήσει με το Ιράν, αλλά εμείς βλέπουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, και αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να συνεχίζονται”, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον «περιμένει να δει εάν η Κίνα κάνει αυτό που λέει και πόσο αποτελεσματική θα είναι. Ο Τζέικ Σάλιβαν είχε επαναφέρει το θέμα στις συζητήσεις που μόλις είχε στη Μπανγκόκ με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών». Κινέζοι και Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν συναντήσεις δύο ημερών στην Μπανγκόκ για διάφορα θέματα.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι