Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους υπόσχονται 4 συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους υπόσχονται 4 συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν στην Ουκρανία ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, ενώ από ακόμη ένα έχουν υποσχεθεί η Γερμανία, η Ρουμανία και η Ολλανδία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου του NATO στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτά θα προστεθεί σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας SAMP/T που θα προμηθεύσει η Ιταλία. Τα συστήματα αυτά θα «επιτρέψουν να προστατεύονται οι πόλεις, οι άμαχοι και οι στρατιώτες» της Ουκρανίας από τα ρωσικά πλήγματα, σύμφωνα με το κείμενο, που υπόσχεται εξάλλου ότι θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, «αυτή τη χρονιά», για την αποστολή επιπλέον συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας αμερικανικής κατασκευής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx