Οι ΗΠΑ λένε ότι κατέστρεψαν 11 drones των Χούτι

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέρριψαν πύραυλο των Χούτι που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη

Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι χθες Τετάρτη κατέστρεψαν 11 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) των ανταρτών Χούτι της Υεμένης.

Η αμερικανική πλευρά διευκρίνισε πως τρία καταρρίφθηκαν εν πτήσει —τα δύο πάνω από τον Κόλπο του Άντεν, το τρίτο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα— και τα υπόλοιπα οκτώ καταστράφηκαν στο έδαφος, «σε νόμιμη άμυνα».

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία (του Πολεμικού Ναυτικού) των ΗΠΑ, του συνασπισμού, ή εμπορικά», διαβεβαίωσε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι