Οι Καλιφορνέζοι αψήφισαν την διαταγή περιορισμού και γέμισαν παραλίες και πάρκα

Οι Καλιφορνέζοι αψήφισαν την διαταγή περιορισμού και γέμισαν παραλίες και πάρκα

Τα πλήθη ξεχύθηκαν στις παραλίες της Καλιφόρνιας, τα μονοπάτια πεζοπορίας και τα πάρκα το Σαββατοκύριακο παρά την πολιτειακή εντολή αυτοπεριορισμού.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ εξέδωσε διαταγή για κατ’ οίκον περιορισμό για τους σχεδόν 40 εκατομμύρια κατοίκους από τις 20 Μαρτίου για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αντ ‘αυτού, πολλοί δημόσιοι χώροι ήταν γεμάτοι, προτρέποντας αξιωματούχους σε ορισμένες πόλεις να διατάξουν το κλείσιμο πάρκων, περιοχών αναψυχής και παραλιών.

‘Οι άνθρωποι γέμισαν τις παραλίες’

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ομάδες ανθρώπων που στέκονταν σε στενή επαφή μεταξύ τους σε δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας και παραλίες στο Λος Άντζελες το Σαββατοκύριακο.

Οι υπεύθυνοι υγείας παροτρύνουν τους ανθρώπους να διατηρούν απόσταση 6 ποδιών (δύο μέτρων) μεταξύ τους για να αποτρέψουν τη μετάδοση του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.

Σε απάντηση στα πλήθη, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Ερικ Γκαρσέτι ανακοίνωσε στο Twitter αργά την Κυριακή ότι κλείνει χώρους άθλησης και αναψυχής σε όλα τα πα΄ρκα της πόλης. Είπε επίσης ότι το πάρκινγκ στις παραλίες της πόλης έκλεισε.
“Αυτό το Σαββατοκύριακο είδαμε πάρα πολλούς ανθρώπους να μαζεύονται σε παραλίες, μονοπάτια και πάρκα”, δήλωσε ο δήμαρχος. Είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσέξουν και να μείνουν σπίτι. “Αυτό δεν σημαίνει ότι συγκεντρωνόμαστε αλλού, αυτό είναι σοβαρό, μένουμε σπίτι και σώζουμε ζωές”.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι