Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 20:00 (Πέμπτη 7-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, χαιρέτισε ως θετική την επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πώληση F-16 στην Τουρκία και  ανακοίνωσε ότι προσκλήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 18 Μαΐου – «Έχουμε ακόμη διαφορές απόψεων με τις ΗΠΑ, όπως για την αμερικανική υποστήριξη προς το YPG στη Συρία είναι θέμα εθνικής ασφάλειας για εμάς», είπε.
  • Τατάρ προς Νούλαντ: «Κάποιοι βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί» – Η Νούλαντ τον αποκάλεσε “πρόεδρο“.
  • Αντιδράσεις στην παρουσία μέλος του Τάγματος του Αζόφ, κατά δήλωσή του ομογενούς, εμβόλιμου στην ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή – ΚΚΕ: «Ντράπηκε και η ντροπή με όσους χειροκρότησαν τους ναζί στη Βουλή» – ΚΙΝΑΛ: Το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε δυσαρέσκεια μέσω του Μιχάλη Κατρίνη ενώ ο Λοβέρδος δήλωσε: «Ο Ζελένσκι έφερε άνθρωπο που μίλησε εκ μέρους του τάγματος Αζόφ και, επιπλέον, δεν είπε κουβέντα για την Κύπρο» –ΜέρΑ25: «Ο Ζελένσκι καταχράστηκε την πρόσκληση του Ελληνικού Κοινοβουλίου» – ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος της Βουλής – Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ήταν λανθασμένο και άστοχο το βιντεο, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται αυτό το λάθος για να δικαιολογήσει τη ρωσική εισβολή» – Τασούλας: «Δεν είχαμε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των δύο εμβόλιμων βίντεο».
  • Στην ομιλία του στην κυπριακή Βουλή στις 6 μ.μ., ο Ζελένσκι ζήτησε συμπαράσταση της Κύπρου χωρίς αναφορά στην τουρκική εισβολή, ενώ απεναντίας έκανε αναφορές σε “χρυσά διαβατήρια” – Το ΑΚΕΛ απείχε μετά την εμφάνιση του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή.
  • Τετ-α-τετ Δένδια -Τσαβούσογλου στο περιθώριο της διάσκεψης των ΥΠΕΞ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.
  • Ο Νίκος Δένδιας θα ζητήσει να διερευνηθεί από την Χάγη η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη
  • Πανδημία: Αυξήθηκαν οι θάνατοι στους 76 – Οι επαναλοιμώξεις υπολογίζονται από τον ΕΟΔΥ στο 3,6% του συνόλου των κρουσμάτων και σε 200 εκ των κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου. Τα τελευταία ήταν 10.858, όμως έγιναν μόνον 200.000 τεστ – Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν 382 και κατά 3% λιγότερες από χθες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ αύριο, Παρασκευή – Λίστα του ΕΟΦ με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να παρουσιασθούν από εμβόλια.
  • 30χρονη Αλβανίδα έβγαζε τα παιδιά της, ηλικίας 3,4 και 9 ετών, να ζητιανεύουν και ζούσαν σε σπίτι με ποντίκια και κατσαρίδες – Καταγγέλθηκε από τον 48χρονο Έλληνα πατέρα των παιδιών που όμως είναι σε διάσταση με την μητέρα – Είχαν γίνει άλλες δύο καταγγελίες για τα κακοποιημένα παιδιά στο παρελθόν.
  • Δύο οι νεκροί από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με τρίτο άνδρα στην ΜΕΘ. Διερευνώνται τα αίτια της φωτιάς. Πιθανόν να σχετίζεται με το κινητό ασθενούς και με ποικίλες χημικές αντιδράσεις.
  • Άγνωστη η έκταση της  μόλυνσης με σαλμονέλα των αυγών Kinder, πολλά από τα οποία ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα.
  • Υπόθεση Πισπιρίγκου: Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο σύζυγος της προφυλακισθείσας κατηγορουμένης – «Δεν ήταν εύπορη η σπιτονοικοκυρά τους», λένε μακρινοί συγγενείς της – Αιχμές για συγγενείς ως συνεργούς αφήνουν διάφοροι με συνεντεύξεις τους.
  • Έντονο πρόβλημα αφρικανικής σκόνης σήμερα στη χώρα. Αποφυγή της έντονης σωματικής δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους για παιδιά και ευπαθείς, αλλεργικούς και μη ως “κοκτέιλ” ανθοφορίας και σκόνης – Προστατεύει πάντως η μάσκα γιατί τα σωματίδια είναι μεγάλα και δεν δεν την διαπερνούν.
  • 45χρονη μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα τον 50χρονο σύντροφό της κατόπιν διαπληκτισμού μέσα στο ΙΧ του θύματος – Ο άνδρας χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
  • Σε τι θα στηριχθεί η υπεράσπιση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου για τον φόνο της Καρολάιν.
  • Ρίχτερ κοντά στην Θήβα – Παρακολουθούμε το φαινόμενα λέει ο Ευθύμιος Λέκκας – Έντονη δραστηριότητα επί μήνες
  • Συμπλοκές στη Μασσαλία μεταξύ οπαδών των ομάδων Παρτιζάν και Μαρσέιγ με τους πρώτους να συντάσσονται με οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους δεύτερους με οπαδούς της ΑΕΚ πριν από τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ.
  • Ποινική δίωξη για τον πρώην ντράμερ των “Πυξ Λαξ”.
  • Μετατίθεται για τις 2 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς που “πέφτει” Κυριακή.

Διεθνή

  • Ναυάγιο των διαπραγματεύσεων καθώς οι Ουκρανοί υπαναχώρησαν, επικαλούμενοι τα γεγονότα στην πόλη Μπούτσα και στηριζόμενοι στις νέες κυρώσεις της Δύσης – Λαβρόφ: «Η Ουκρανία δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις και απορρίπτουμε το νέο προσχέδιό της, καθώς άλλαξε μονομερώς όσα συμφωνήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς αποχωρήσαμε από το Κίεβο επειδή είχαμε συνυπογράψει άλλα συμπεφωνηθέντα. Τώρα αυτοί έστησαν προβοκάτσια στη Μπούτσα και χρονοτριβούν. Είναι απαράδεκτο» – Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ δηλώνει ότι έπαιξε ρόλο “το έγκλημα πολέμου στην Μπούτσα” αλλά διαψεύδει τον Λαβρόφ ισχυριζόμενος ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ «δεν γνωρίζει όσα συμφωνήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη».
  • Ο Μακρόν εκνευρίσθηκε με τον Πολωνό πρωθυπουργό που θεωρεί ότι η Γάλλος πρόεδρος και έχων αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ δεν θα έπρεπε να συνομιλεί με τον Πούτιν.
  • Μάριο Ντράγκι και Ολλανδός πρωθυπουργός συζήτησαν θέματα ασφάλειας και το ενεργειακό. Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί πως το price cap στην τιμή του αερίου είναι η σωστή προσέγγιση, ενώ ο Ολλανδός διαφωνεί.
  • Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ στις 18 Μαΐου και δηλώνει ότι «πάει καλά το θέμα με την αγορά των F16».
  • Το αίτημα που είχαν υποβάλει δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, για να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του OHE συγκέντρωσε 93 ψήφους υπέρ και 24 κατά, ενώ 58 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία. Η έγκριση απαιτούσε τα 2/3 και δεν υπολογίζονται οι αποχές.
  • Άγγλους και Σκοτσέζους τους απασχολούν τα σχετικά αυξημένα περιστατικά ηπατίτιδας τον τελευταίο μήνα σε μικρά παιδιά τα οποία δεν έχουν προσβληθεί από τους σχετικά διαδεδομένους τύπους ηπατίτιδας. Εικατολογούν ότι πρόκειται για νέο ιό ή για επιπλοκή του κορονοϊού. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν σκούρα ούρα, γκριζωπά κόπρανα, φαγούρα, κίτρινα μάτια και δέρμα, πόνοι στο μυικό σύστημα, πυρετός, κακουχία, ανορεξία, πονόκοιλος.
  • Ξεκινούν ειρηνευτικές συνομιλίες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι