Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:30 (Δευτέρα 20-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Πιθανά τα νέα μέτρα λόγω της Όμικρον. «Συνεδριάζουμε στην Επιτροπή επί του θέματος» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας σε εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής.
  •  ΕΟΔΥ: 85 θάνατοι, 3.689 νέα κρούσματα και 670 διασωληνωμένοι. Οι εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 24ωρο ήταν 258 (μειωμένες κατά 28% σε σύγκριση με χθες)
  • O Eυρωπαϊκός οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το αμερικανικό εμβόλιο NOVAVAX, που πάντως δεν έχει εγκριθεί ακόμη στις ΗΠΑ. Δεν είναι mRNA αλλά ούτε περιέχει αδενοϊό όπως το AtraZeneca. Χρησιμοποιήθηκαν γονίδια του ιού για να παραχθούν οι πρωτεΐνες του και αυτές μεταφέρθηκαν σε νανοσωματίδια που δεν αναπαράγονται αλλά προκαλούν την παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμό.
  • Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco, που παρουσιάστηκε στο OPEN, δείχνει το ΚΙΝΑΛ στο 13,6% έναντι 9,7% προ διμήνου. Απώλειες καταγράφουν και ο  ΣΥΡΙΖΑ (-2,5%) και η ΝΔ (-0,7%). Η διαφορά Ν Δ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 11,5 μονάδες.
  • Φυσικό αέριο: Νέο άλμα καταγράφουν οι τιμές στην Ευρώπη καθώς μειώνονται οι εξαγωγές από τον σιβηρικό αγωγό Γιαμάλ.

Διεθνή

  • Η Ρωσία απελαύνει δύο Γερμανούς διπλωμάτες σε αντίποινα προς ισάριθμες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Γερμανία.
  • O Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε νέα μέτρα για να αποτραπεί η “δολαροποίηση” της οικονομίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι