Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 14:30 (Δευτέρα 20-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, καθώς δεν προσφέρουν κάλυψη για την παραλλαγή Όμικρον και πρέπει αυτά που παρελήφθησαν να προλάβουν να διοχετευθούν όσο η χώρα μας αντιμετωπίζει ακόμη την Δέλτα.
  • Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον θόρυβο για τη μελέτη περί ΜΕΘ, ως συντονιστής εκδήλωσης στην Ιατρική Σχολή – Στην εκδήλωση αναφέρθηκε ότι το 80% των παιδιών που χρειάζονται νοσηλεία, είναι παχύσαρκα – Έγινε επίσης γνωστό ότι τα κρούσματα της Όμικρον έφθασαν τα 26 την Ελλάδα.
  • Και οι εμβολιασμένοι θα χρειαστεί να κάνουν με δικά τους έξοδα rapid test προτού ψυχαγωγηθούν σε κλειστά κέντρα στις γιορτές, σύμφωνα με πληροφορίες.
  • Αποκάλυψη ZDF: Η Γερμανία βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του φημισμένου drone της Τουρκίας Bayraktar TB 2 και συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία Hensoldt που έδωσε την τεχνολογία της.
  • Μητσοτάκης από την Σόφια: «Η Τουρκία να πάψει να προκαλεί», χαρακτήρισε «αδιανόητο» το casus belli
  • Δύο άνθρωποι κάηκαν στο σπίτι τους, μια 83χρονη στο Βόλο και ένας άνδρας 81 ετών στο Ηράκλειο Αττικής. Για τον δεύτερο, το πιθανότερο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από ηλεκτρική θερμάστρα.
  • Κακοποιοί που μετέφεραν με το ΙΧ τους ένα κιλό ηρωίνη έσπασαν τις μπάρες διοδίων και καταδιώχθηκαν στην Ελευσίνα. Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον έναν από αυτούς και προχώρησαν σε συλλήψεις.
  • Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων συνιστά στους πιστούς να τηλεφωνούν πρώτα στο ναό της περιοχής τους προτού πάνε για εκκλησιασμό.
  • Πέθανε και η γιαγιά του 35χρονου που σκότωσε την 54χρονη μητέρα του στο Αγρίνιο. Η γιαγιά, 81 ετών, αν και τραυματίας, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία όταν επιτέθηκε σε εκείνην και στην κόρη της ο εγγονός της.
  • «Περιπολίες μαϊμού» καταγγέλλει συνδικαλιστής αστυνομικός στη Δυτική Αττική. Δήλωσε ότι καταγράφονται τυπικά περιπολίες σε αστυνομικά τμήματα που δεν έχουν επαρκές δυναμικό, με αποτέλεσμα αυτές να μην γίνονται ποτέ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι