Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 12:00 (Τετάρτη 6-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ένας νεκρός στην κλινική κορονοϊού στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης από πυρκαγιά τα αίτια της οποίας διερευνώνται – Πέντε τραυματίες – Η φωτιά ξέσπασε όταν ασθενής άναψε τσιγάρο στον δεύτερο όροφο, αλλά διερευνάται αν υπήρχε στο χώρο κάποια διαρροή.
  • Απελαύνει και η Ελλάδα Ρώσους διπλωμάτες – 12 κρίθηκαν personae non gratae
  • Απεργία σε μέσα μεταφοράς, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με αιτήματα αυξήσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και επί μέρους κλαδικά ζητήματα – Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
  • Ανετράπη αλιευτικό σκάφος στα Χανιά και πνίγηκε ένας 68χρονος, τον οποίο προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν οι άλλοι δύο επιβαίνοντες.
  • Ο Μανώλης Δασκαλάκης, πατέρας των τριων παιδιών, μεταβαίνει στα δικαστήρια για να δηλώσεις παράσταση πολιτικής αγωγής – Κλειδώθηκε το taxis του Μανώλη Δασκαλάκη με εισαγγελική εντολή – Η σύζυγός του κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και διαμαρτύρεται ότι την έχουν κλείσει στη φυλακή ενώ έχασε τρία παιδιά και είναι αθώα και άλλοι έξω γλεντάνε για την προφυλάκισή της.
  • Ο ΕΟΔΥ θα αναφέρει πλέον και τις επαναλοιμώξεις στις ημερήσιες αναφορές του. Ως προς τα κρούσματα θα καταγράφονται αυτά της χθεσινής ημέρας (ανά 24ωρο όπως μέχρι σήμερα) αλλά από  09:00 το πρωί μέχρι την ίδια ώρα της επομένης, και όχι από τις 3 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. της επομένης όπως γινόταν μέχρι τώρα.
  • Σε λειτουργία πλέον η πλατφόρμα finddoctors.gov.gr λλά για να μπεί ο πολίτης πρέπει να έχει τον κωδικό ΑΗΦΥ (Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας) που του έχει δώσει ο οικογενειακός του γιατρός

Διεθνή

  • Η Τουρκία ζητεί ανεξάρτητη έρευνα για όσα συνέβησαν στην Μπούτσα.
  • Οδηγός έπεσε με το ΙΧ του στην πύλη της πρεσβείας της Ρωσίας στο Βουκουρέστι και σκοτώθηκε.
  • Έχει μειωθεί η διαφορά Μακρόν – Λεπέν, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε 20 μέρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι