Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Δευτέρα 14-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Κατεστραμμένη πόλη η Μαριούπολη – Αγωνία για τον τελευταίο Ευρωπαίο διπλωμάτη στην πόλη τους, τον Έλληνα Μανώλη Ανδρουλάκη αλλά και για την “επόμενη μέρα” των ομογενών, σε κρανίου τόπο.
  • Ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – ΚΙΝΑΛ: Να ξεχάσει ο Ερντογάν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών – Κατά το καθημερινό τεστ που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαπιστώθηκε ότι κατά το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη κόλλησε τον ιο. Έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου – Συνομιλία Μητσοτάκη – Ζελένσκι.
  • Αντιπολεμική εκδήλωση στο Σύνταγμα – Ρώσοι πολίτες που ζουν στην Ελλάδα δύο δεκαετίες καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τις τράπεζες επειδή λόγω της υπηκοότητας τους “πάγωσαν” οι λογαριασμοί τους.
  • Το θεσσαλικό σιτάρι, τη μόνη περιοχή με σημαντική παραγωγή στην Ελλάδα, έχει αγοραστεί όλο από την Barilla και καμία χώρα πλέον δεν πουλάει σιτηρά καθώς οι σιτοβολώνες Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι πλέον διαθέσιμοι. Η Ελλάδα έχει άλευρα για τρεις μήνες και προβλέπεται ότι ακόμα κι αν λήξει γρήγορα ο πόλεμος, οι τιμές στο ψωμί και στα σιτηρά θα αυξηθούν αλλά και ίσως υπάρξει έλλειψη.
  • Κατά την τελευταία Κυριακή του μήνα, την 27η Μαρτίου, θα γίνει αλλαγή της χειμερινής ώρα για να πάμε στη θερινή, γυρίζοντας τα ρολόγια μια ώρα μπροστά.
  • Σε ρυθμό πρόωρων εκλογών τα κόμματα.
  • Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της σε χωριό της Καβάλας, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως την είχαν χτυπήσει πρώτου βαθμού συγγενείς της.

Διεθνή

  • Νέα δολιοφθορά στο Τσερνόμπιλ, καθώς οι Ουκρανοί λένε ότι οι Ρώσοι χτύπησαν την ηλεκτροδότησή του και οι Ρώσοι ότι ο σταθμός βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες υπό ρωσικό έλεγχο και μόνο οι Ουκρανοί βάλλουν εναντίον του. Η Λευκορωσία είχε προτείνει να δώσει γραμμή μόνιμης ηλεκτροδότησης στο σταθμό, αλλά πιθανόν να βλήθηκε κι αυτή η γραμμή.
  • Ο ηγέτης της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων
  • Απειλές των ΗΠΑ προς Κίνα ότι θα επεκταθούν οι κυρώσεις και εις βάρος της αν στηρίξει την Ρωσία στρατιωτικά (πώληση όπλων ή οικονομικό δάνειο) και ότι αν ενισχύσει τη Ρωσία, με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν θα γίνει κι αυτή κράτος-παρίας –«Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών – Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπίας – Η Αυστρία ανησυχεί για επέκταση του πολέμου –  Στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία με 30.000 ενστόλους από 27 χώρες – Συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας και Κατάρ. Είπαν ότι συζήτησαν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx