Oι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Κυριακή 16-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 33 χλμ. νοτίως του Αγίου Όρους, αισθητός και στην Αττική. Το επίκεντρο ήταν πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι έγινε αισθητός στην Αθήνα επειδή «υπάρχει κατευθυντικότητα και η ενέργεια προωθείται στον ηπειρωτικό ελλαδικό χώρο. Η μεγάλη τεκτονική πλάκα κινείται με γρήγορο ρυθμό με δυτική κατεύθυνση επηρεάζοντας τον ελληνικό χώρο».
  • Μήνυμα Νίκου Δένδια προς Τουρκία: «Να σεβαστεί τα δικαιώματα της μειονότητας σε Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη».
  • Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν σημαία τις δηλώσεις του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Χρήστου Ροζάκη και έχουν τίτλους όπως «Η Ελλάδα υπαναχώρησε από τα 12 ναυτικά μίλια». Ο κ. Ροζάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είπε «ότι η ελληνική πλευρά έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, για αναθέρμανση του διαλόγου με την Τουρκία, καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις, όπως η αποδοχή επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και όχι στα 12, όπως δίνει το δικαίωμα το Δίκαιο της Θάλασσας».
  • Έλληνας καθηγητής ζητεί να καταρρίπτουμε τα τουρκικά drone ως κατασκοπευτικά που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο.
  • «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75.000-80.000 παιδιά, ενεργά κρούσματα τα σχολεία», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στον ΣΚΑΪ, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να ακολουθήσουν πιστά τα πρωτόκολλα και να δηλώνουν τα αληθή αποτελέσματα των τεστ.
  • Θάνος Πλεύρης: Αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση, πάμε για χαλάρωση των μέτρων.
  • Λήγει απόψε η διορία για τους άνω των 60 ετών που απειλούνται με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ όσο παραμένουν ανεμβολίαστοι. Υπολογίζονται σε 320.000, με άγνωστο όμως πόσοι από αυτούς εξαιρούνται λόγω νόσησης ή ειδικών νοσημάτων.
  • Στη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να ψάχνουν σε τι οφείλεται ο μυστηριώδης έντονος ήχος που τους ξυπνά τα βράδια, και που ίσως συσχετίζεται ή με γεωλογικό φαινόμενο ή με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ ή με τους αγωγούς του φυσικού αερίου.
  • Συνεχίζεται ο “πόλεμος” κυβέρνησης και Πολάκη για το πρόστιμο σε ταβερνιάρη που έβγαλε τη μάσκα του, με τον μεν να θεωρεί την αστυνομική παρέμβαση στημένη και στοχευμένη, την δε κυβέρνηση να θεωρεί ότι ο Πολάκης παρεμβαίνει στο έργο της Αστυνομίας.
  • Μεγάλο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται στο βιασμό 24χρονης σε πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
  • Συνελήφθη στο Πήλιο 33χρονος που πυροβολούσε στον αέρα και τα σκάγια “βρήκαν” (χωρίς να την τραυματίσουν) διερχόμενη 75χρονη.

Διεθνή

  • Απορρίφθηκε η αίτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που τελικά απελαύνεται από την Αυστραλία με ουσιαστικά βασικό επιχείρημα της αυστραλιανής κυβέρνησης ότι είχε γίνει πρόσωπο-σύμβολο των αντιεμβολιαστών και η παραμονή του εκεί, θα τους ενίσχυε – “Κυνήγι μαγισσών” χαρακτήρισε την διαδικασία ο Σέρβος πρόεδρος.
  • Νεκρός ο δράστης του περιστατικού ομηρίας σε συναγωγή στο Τέξας.
  • Ο Καναδός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας προειδοποιεί τους βουλευτές και τους αξιωματούχους της πατρίδας του «να προσέχουν να μην τους επηρεάσουν Κινέζοι».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι