Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Κυριακή 6-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ουκρανία: Χτυπήθηκε πιθανότατα απ’ τη Ρωσία το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη ή κάποιο όμορο κτήριο, ασφαλής σε καταφύγιο ο πρόξενος και οι λίγοι διπλωμάτες που έχουν απομείνει εκεί – Νέες προσπάθειες για εκκένωση της Μαριούπολης – 3.780 οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα
  • Και στην Ελλάδα αγοράζει κόσμος χάπια ιωδίου από τον φόβο πυρηνικού ατυχήματος ή πολέμου.
  • Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του Γιώργου Κασιμάτη, που πλέον βαρύνονται με 12 κατηγορίες – Μνημόσυνο για τα τρία κοριτσάκια της Πάτρας – Στον εισαγγελέα ο 60χρονος που εκτέλεσε με σφαίρα δυο γονείς και έπνιξε τα δύο παιδιά τους. Υπέδειξε πολυκατοικία στην Πάτρα όπου έκρυψε το όπλο του φόνου (ήδη βρέθηκε), δεν ομολογεί ότι έπνιξε τα παιδιά, αλλά λέει «δεν θέλω να θυμηθώ, δεν υπάρχει συγχώρεση για αυτό που έκανα». – Βίντεο με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την μια περίπτωση και άλλο βίντεο για την απαγωγή.
  • Λόγω ομίχλης πάνω από 50 ΙΧ εμπλέκονται σε καραμπόλα στην Εγνατία, από την Βέροια προς το Πολύμυλο Κοζάνης – Πληροφορίες για 3-4 εγκλωβισμένους επιβάτες που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Διεθνή

  • O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, έκανε μία πρώτη γενική εκτίμηση μετά το άτυπο Ecofin την περασμένη Τρίτη, λέγοντας ότι ο αντίκτυπος στον πληθωρισμό και την οικονομία είναι σημαντικός και δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα.
  • Για βομβαρδισμό της Οδησσού προειδοποιεί ο Ζελένσκι – Συνεχίζεται η πολιορκία του Κιέβου και της Μαριούπολης – Οι Ρώσοι επιδιώκουν να καταλάβουν υδροηλεκτρικό φράγμα που τροφοδοτεί και το Κίεβο – Διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση αμάχων από Μπούτσα και Χομστομέλ, δύο κωμοπόλεις κοντά στο Κίεβο – Τα πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA και Interfax ανέφεραν ότι σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Κίεβο προσπαθούσε να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα στις εγκαταστάσεις του.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως «η στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί παραδοθούν ή ικανοποιήσουν τους όρους της Ρωσίας». – Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφταλί Μπένετ μετά από τρίωρη συζήτηση με τον Πούτιν στη Μόσχα τηλεφώνησε στον Ζελένσκι, πήγε στο Βερολίνο για συνάντηση με τον Ολαφ Σολτς και επιστρέφοντας στο Ισραήλ δήλωσε ότι οι προσπάθειές του να μεσολαβήσει στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «αποτελούν ένα ηθικό καθήκον, αλλά υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας».
  • Πάνω από 1,5 εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν περάσει τα σύνορα, με περίπου 800.000 να βρίσκονται στην Πολωνία – Διαμαρτυρία Γαλλίας προς Βρετανία επειδή οι 150 Ουκρανοί πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν από το Καλέ, δεν είχαν βίζα και οι Βρετανοί δεν τους δέχτηκαν.
  • 17 νεκροί από πλημμύρες στην Αυστραλια, όπου είναι μεν καλοκαίρι, αλλά σημειώνονται ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι