Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 18-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Τρεις Έλληνες μεταξύ των 12 αγνοουμένων από την πυρκαγιά σε επιβατηγό-οχηματαγωγό με προορισμό την Ιταλία – Επέβαιναν 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 πλήρωμα) και το πλοίο μετέφερε συνολικά 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα– Εν αναμονή νέας καταμέτρησης το κράτος και η ιταλική πλοιοκτήτρια, που θα αντιπαραβάλλουν και πάλι τη λίστα επιβατών με όσους έχουν περισυλλεγεί – Στο πλοίο παραμένουν εγκλωβισμένοι ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος ναυτικός.
  • Χουλουσί Ακάρ: «Οι Έλληνες συνεχίζουν να προκαλούν και να μη σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη των Παρισίων, ενώ εμείς θέλουμε να μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη σε Αιγαίο και Μεσόγειο».
  • Συνάντηση Δένδια με Λαβρόφ: Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι ένας πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει κανένα νικητή και ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται ειδικά για τους ομογενείς της, ενώ έθεσε και το γεγονός ότι η Τουρκια προκαλεί «εκμεταλλευόμενη το ότι όλοι ασχολούνται με το Ουκρανικό» – Ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η μόνη λύση στην Ουκρανία είναι επί τη βάσει των συμφωνιών του Μίνσκ. Επιπλέον συζητήθηκε το Ανατολικό Αιγαίο και το Κυπριακό και οι τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών.
  • Στο Μόναχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη Ασφαλείας για το Ουκρανικό ζήτημα.
  • Μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν με βαριοπούλες τις τζαμαρίες του Lidl στο Ίλιον, επειδή μήνυσε 70χρονη για κλοπή τροφίμων και χρειάσθηκε παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για να ανακληθεί η μήνυση.
  • Διαγράφηκε ο Γιώργος Κύρτσος μετά από σειρά αντικυβερνητικών αναρτήσεών του στο Twitter.
  • Δεν θα παίρνουν πιστοποιητικό δεύτερης νόσησης οι εμβολιασμένοι που έχουν κάνει τρεις δόσεις και κολλούν για δεύτερη φορά, καθώς θα παραμένει σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις, θα παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Όσον αφορά στην αυτοκτονία μεσήλικα πατέρα κατόπιν προβολής ροζ βίντεο που έδειχνε τον γιο του με τον εραστή του, η εισαγγελία διερευνά την τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων με σκοπό την ηθική βλάβη του θύματος, της συμμετοχής σε αυτοκτονία με καταπίεση του θύματος έργω και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα.
  • 70χρονος σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έκοβε σε αγροτική περιοχή στα Χανιά.
  • Χρήση χημικών έγινε σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν οι διαδηλωτές θέλησαν να κλείσουν την Πανεπιστημίου.
  • Επανέρχονται τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια του μετρό τις νύχτες της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Διεθνή

  • Βομβαρδισμός βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανατολική Ουκρανία, σε περιοχή υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων – Η Ρωσία καταγγέλλει επιθετικές ενέργειες εις βάρος αυτονομιστών στις ρωσόφωνες αποσχισμένες περιοχές, ενώ επισήμως η Ουκρανία το αρνείται και αντιτείνει βομβαρδισμό εδαφών της από αυτονομιστές – Αλεξάντερ Λουκασένκο: «Θα επιβλέψω αύριο με τον Πρόεδρο Πούτιν κοινά γυμνάσια των στρατών μας».
  • Δεν τα κατάφερε τελικά ο 9χρονος που έπεσε σε πηγάδι βάθους 25 μέτρων στο Αφγανιστάν και ανασύρθηκε μετά από τέσσερεις μέρες ζωντανός, αλλά ετοιμοθάνατος – Το παιδί έπεσε την ώρα που βοηθούσε συγγενείς και συγχωριανούς να ανοίξουν νέα πηγάδια λόγω μεγάλης ξηρασίας.
  • Την ήμερα των γενεθλίων του θέλει να εγκαινιάσει ο Ερντογάν τη νέα γέφυρα των Δαρδανελλίων.
  • Γιγαντιαίο οχηματαγωγό (συμφερόντων Ιαπωνικής εταιρείας, αλλά υπό σημαία Παναμά) φλέγεται ακυβέρνητο κοντά στις Αζόρες στον Ατλαντικό με 3.500 οχήματα της ναυλώτριας Volkswagen, εκ των οποίων 1.100 Porsche και άγνωστος αριθμός Lamborghini και Audi– Τα 22 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία της Πορτογαλίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι