Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Παρασκευή 21-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για όλη την Ελλάδα. Θα είναι ισχυρά και στην Αττική. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας (καταιγίδες, χιόνια, πολικό κρύο) “χτυπάει” σήμερα και το δεύτερο, που θα είναι ισχυρότερο, την Δευτέρα.
  • Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξή τους για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.
  • Ερευνάται η πιθανή επικινδυνότητα της υποπαραλλαγής “Όμικρον 2”, δύο κρούσματα της οποία εντοπίσθηκαν και στην Ελλάδα – «Δεν είναι ήπια η παραλλαγή Όμικρον» λένε ο διευθυντής ΜΕΘ στο “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ηρακλής Τσαγκάρης.
  • Το 2021 ήταν η χρονιά με τους περισσότερους θανάτους στην Ελλάδα την τελευταία 6ετία, με πολλούς από αυτούς να αποτελούν “παράπλευρες απώλειες” της πανδημίας, δηλαδή να μην οφείλονται στον κορονοϊό.
  • Στο Αιγαίο, μεταξύ Καλύμνου και Ιμίων, το Oruc Reis συνοδευόμενο από δύο πολεμικά πλοία.
  • Ιερέας βίαζε 14χρονη μετά το κατηχητικό στα Κάτω Πατήσια. Το κορίτσι το κατήγγειλε τώρα (είναι 16 ετών). Βρέθηκε USB που δείχνει ότι ο ίδιος είχε ασελγήσει εις βάρος και άλλων ανηλίκων – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο – Όσον αφορά τον βιασμό της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου, προσήχθη και εκείνος που την κάλεσε στο πάρτι.
  • Περίεργη υπόθεση στο Νέο Κόσμο. Συνελήφθη αστυνομικός, ηλικίας 21 ετών, επειδή γείτονες άκουσαν φωνές από την σύντροφό του και ειδοποίησαν τις αρχές για κακοποίηση. Οι συνάδελφοί του μπήκαν από το μπαλκόνι για να τον συλλάβουν και τους έκανε μήνυση. Αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Η 19χρονη καταγγέλλει ότι δεν την χτύπησε ο σύντροφός της, αλλά ότι έφαγαν και οι δύο ξύλο από τους αστυνομικούς που επενέβησαν.
  • Η πωλήτρια λαϊκής του Παπάγου που βρήκε και παρέδωσε δεσμίδα 5.000 ευρώ με πενηντάρικα, ζητεί να μην πάνε στο Ταμείο Παρακαταθηκών αλλά στο “Χαμόγελο του Παιδιού” ή στην “Κιβωτό του Κόσμου” αν δεν εμφανισθεί όποιος τα έχασε. Μέχρι στιγμής ουδείς τα έχει διεκδικήσει, αλλά είναι και άγνωστο πώς θα τεκμηριώσει αν είναι δικά του, πέραν αποτυπωμάτων επάνω τους.

Διεθνή

  • Ρωσία: Να αποχωρήσει το ΝΑΤΟ από Ρουμανία και Βουλγαρία – Ηλεκτρισμένο το κλίμα στις συνομιλίες εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Ρωσίας – Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι στέλνει όπλα και μισθοφόρους στις ρωσόφωνες αυτονομημένες περιοχές.
  • Τις φωτογραφίες από τη στάση ανεφοδιασμού του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου USS Georgia στην Κύπρο δημοσίευσαν οι αμερικανικές Ναυτικές Δυνάμεις της Ευρώπης. Εκτιμάται ότι αυτές οι σπάνιες αποκαλύψεις δεν είναι τυχαίες και τείνουν να γίνονται σε περιόδους αυξανόμενων διεθνών εντάσεων, δηλαδή αποδίδεται στο ουκρανικό θέμα.
  • Πρόωρες “βουλευτικές εκλογές” και πάλι στα κατεχόμενα την προσεχή Κυριακή, 23 Ιανουαρίου.
  • Πέθανε ο μουσικός Meat Loaf σε ηλικία 74 ετών. Άγνωστα προσώρας τα αίτια θανάτου.
  • Βγήκε από το νοσοκομείο ο ηλικίας 81 ετών Πελέ που πάσχει από κακοήθεια και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία. Όμως έγινε επέμβαση μόνο στο έντερο, ενώ υπάρχουν μάλλον μη χειρουργήσιμες μεταστάσεις και σε άλλα όργανα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι