Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Πέμπτη 17-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι διερευνητικές με την Τουρκία μετά τις έξαλλες ανθελληνικές τοποθετήσεις Τούρκων πολιτικών για τα νησιά του Αιγαίου. Διάβημα διαμαρτυρίας για το νέο casus belli των Τούρκων – Οι διερευνητικές, που μέχρι στιγμής καταλήγουν στο “συμφωνούμε πως διαφωνούμε”, προγραμματίζονται για τις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
  • Την συμβολή των ΗΠΑ στις προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.
  • Σύγχυση με τα πιστοποιητικά νόσησης όσων έχουν εμβολιασθεί και νόσησαν δύο φορές, δηλαδή είχαν περιστατικό επαναλοίμωξης. Φημολογείται ότι θα παίρνουν τρίμηνο πιστοποιητικό και θα εμβολιάζονται στη λήξη του με δεύτερη ή τρίτη δόση (ανάλογα με πόσες είχαν κάνει πριν νοσήσουν), επειδή το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι πρέπει να θωρακιστούν με εμβόλιο και οι επανειλημμένως νοσήσαντες.
  • Οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα καταγγέλλουν σε τηλεοπτικό σταθμό ότι τους πετροβολούν το σπίτι και η μητέρα φοβάται να βγει από το σπίτι
  • Δωδεκάνησα: Ερευνάται πώς διέρρευσε το ροζ βίντεο νεαρού με τον άνδρα εραστή του, που η δημοσιοποίησή του είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία του 60χρονου πατέρα του νέου – Ο μεσήλικας δεν άντεξε την κοροϊδία από τους συντοπίτες του – Ο γιος είχε διαμάχη με κάποιες γυναίκες που πιθανολογείται ότι βρήκαν τρόπο να δημοσιοποιήσουν το βίντεο.
  • Άλλος ένας ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό, από δύο αδελφές που καταγγέλλουν ότι τις βίαζε συστηματικά από το 2008 έως το 2015 και από άλλες δύο ηθοποιούς – Ο ίδιος αντείπε ότι οι δύο αδελφές ήταν ερωτευμένες μαζί του και τον καταγγέλλουν εκδικητικά. Για τις άλλες δύο καταγγελίες δεν γνωρίζουμε τι υποστηρίζει.
  • Μια 70χρονη σύρεται στα δικαστήρια από το Lidl επειδή έκλεψε φαγητό, ενώ ο δήμος αλλά και οι παριστάμενοι πελάτες και οι γείτονές της προσφέρθηκαν να πληρώσουν την αξία των τροφίμων.
  • Μπογδάνος για συγκέντρωση κατά τη μεταναστών: «Ρώτησα το Γεραπετρίτη και μου είπε να συμμετάσχω στη συγκέντρωση που ήταν και ο Κασιδιάρης» – Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Δεν έγινε κάτι τέτοιο».
  • Δημόσιοι διαξιφισμοί με αφορμή το σίριαλ για τον Άγιο Παϊσιο.
  • Μικροεκρήξεις από βραχυκύκλωμα σε βρεφονηπιακό σταθμό στα Χανιά την ώρα που φιλοξενούνταν εκεί δεκάδες παιδιά.

Διεθνή

  • Αλληλοσυγκρουόμενες οι πληροφορίες για το Ουκρανικό – Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών – Μπορέλ: «Είμαστε αντίθετοι στην αναβίωση των ζωνών επιρροής στην Ευρώπη».
  • Νέος αγώνας να ανασυρθεί παιδάκι που έπεσε σε πηγάδι, αυτή τη φορά στο Αφγανιστάν.
  • Αναταραχή προκάλεσε στην Ευρωβουλή ο Βούλγαρος βουλευτής ακροδεξιού κόμματος που διαμαρτυρόμενος για κυρώσεις, έκανε ναζιστικό χαιρετισμό, κατ΄ αυτόν για να δείξει ότι είναι ναζί όσοι πιέζουν τα κράτη μέλη σε αντεθνικές πολιτικές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι