Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 19-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Στη Ρουμανία οι Έλληνας πρόξενος της Μαριούπολης, ο οποίος αναμένεται να φθάσει αύριο στην Ελλάδα – Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.
  • Σταϊκούρας: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DPRS
  • Στις 28 Μαρτίου ξεκινά η άσκηση “Ηνίοχος”, κοινή με τη συμμετοχή έξη κρατών και άλλων 12 ως παρατηρητών στην Ανδραβίδα – Δεν μετέχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Άσκηση “Ορμή” στο Αιγαίο.
  • Στην Σούδα από σήμερα Σάββατο και για τέσσερις μέρες το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, ενώ το άλλο Σάββατο αναμένεται να ελλιμενιστεί εκεί και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ.
  • Μικρή η αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης έναντι της Όμικρον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση, σύμφωνα με την Pfizer: Νόσησε το 25% όσων είχαν κάνει τρεις δόσεις και το 18,3% όσων είχαν κάνει τέσσερις – Περίπου οι μισοί νοσήσαντες είχαν συμπτώματα και υψηλό ιικό φορτίο – Στην έρευνα δεν περιελήφθησαν ανοσοκατεσταλμένοι ή ηλικιωμένοι, ούτε αναφέρεται πόσο ακριβώς προστατεύει η τέταρτη ή και η τρίτη δόση από τον θάνατο τους ευάλωτους – Η ανάλυση των λυμάτων δείχνει ότι πλέον κυριαρχεί η Ομικρον2.
  • Αύριο είναι η Εαρινή Ισημερία, αν και αρχίζει πενθήμερο με “Μάρτη-γδάρτη” σύμφωνα με την ΕΜΥ – Τα ρολόγια θα γυρίσουν στην θερινή ώρα την μεθεπόμενη Κυριακή, στις 27 Μαρτίου.
  • Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο μικρασιατικής καταγωγής βετεράνος του αθλητικού ρεπορτάζ Πέτρος Λινάρδος.

Διεθνή

  • Συνάντηση με Πούτιν ζητεί ο Ζελένσκι, αλλά οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει στο σημείο που η Ρωσία θεωρεί επαρκές ώστε να γίνει συνάντηση κορυφής, επιμένοντας μεταξύ άλλων στο να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό Τάγμα του Αζόφ που δρα στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας – Λαβρόφ: «Η συνεργασία Κίνας και Ρωσίας θα συνεχιστεί» – Ζελένσκι για τη συγκέντρωση 100.000 Ρώσων σε γήπεδο για την ομιλία του Πούτιν: «Φαντασθείτε εκεί 14.000 νεκρούς».
  • Η Πολωνία ζητεί να γίνει πλήρης εμπορικός αποκλεισμός της Ρωσίας, χωρίς να προτείνει χώρες προμήθειας σιτηρών.
  • Υπερηχητικούς πυραύλους “στιλέτα” χρησιμοποίησε η Ρωσία για να πλήξει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
  • Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Μπόντε (νότια Νορβηγία), κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ Cold Response – Νεκροί οι τέσσερις στρατιωτικοί που επέβαιναν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx