Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Σάββατο 29-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Λύκοι επιτέθηκαν σε σκύλους στον Διόνυσο και στη Νέα Ερυθραία – Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ζώων δεν πρέπει να πηγαίνουν τα σκυλιά τους εκεί ή στην Πάρνηθα, καθώς οι λύκοι επιτίθενται συνήθως στα μικρά τετράποδα. Δεν έχουν επιτεθεί μέχρις στιγμής σε άνθρωπο, όμως πρέπει να προσέχουν ειδικά οι γονείς μικρών παιδιών.
  • Ο μέχρι σήμερα αττικάρχης Ιωάννης Πετρούτσος, θα αναλάβει καθήκοντα υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με απόφαση του νέου αρχηγού αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, ενώ την θέση του επιτελάρχη καταλαμβάνει ο Γεώργιος Πουρναράς, ο οποίος μέχρι χτες ήταν συντονιστής του Π.Σ. Δυτικής Ελλάδος.
  • Νέες NAVTEX της Τουρκίας νοτίως του Καστελλορίζου
  • Φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα από τις βροχές που θα λιώσουν μεγάλους όγκους πάγου – Παγετός κρατά ακινητοποιημένα πολλά οχήματα αλλά και πεζούς σε πολλές περιοχές της χώρας, ρεκόρ καταγμάτων τις τελευταίες πέντε ημέρες από πτώσεις – Σύσταση να γίνονται μετακινήσεις μόνον εάν είναι αναγκαίες – Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα απόψε και θα εξασθενήσουν αύριο, αλλά αναμένεται προτού συμβεί αυτό να είναι ιδιαίτερα έντονα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
  • Διαμαρτύρονται οι περιφερειάρχες της χώρας ότι στοχοποιούνται «τη στιγμή που δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες για κάθε εμπλεκόμενο φορέα και δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον υποβιβασμό του ρόλου της ή αυτή να αποτελεί διαχρονικά το εξιλαστήριο θύμα ακόμη και για ευθύνες που δεν της αναλογούν».
  • Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των δύο κρίσιμων συσκέψεων για την κακοκαιρία “Ελπίς”.
  • Με self test που πρέπει να κάνουν την Κυριακή επανέρχονται οι μαθητές την Δευτέρα σε όσα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της “Ελπίς”. Σε όσα ήταν ανοιχτά ισχύει το παλιό πρόγραμμα (Τρίτης και Πέμπτης).
  • Άνοιξε η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ για αποζημίωση σε όσους χάλασαν οι συσκευές τους λόγω απότομης μεταβολής της τάσης στη διάρκεια της κακοκαιρίας. Άγνωστο πώς θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν μια έως πέντε μέρες χωρίς ηλεκτροδότηση.
  • Περίεργη υπόθεση με Γάλλο τουρίστα που αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε ατύχημα (βρέθηκε σε δεξαμενή εγκαταλελειμμένου κτηρίου 9 μήνες μετά την εξαφάνισή του στον Πειραιά). Συγγενείς και μάρτυρας λένε ότι χάραξε στη δεξαμενή το όνομα του δολοφόνου του.
  • Βόλος: Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή σε δύο μητέρες που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο από τις 10 Δεκεμβρίου.
  • Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, το κόστος πετρελαίου, λιπασμάτων, ζωοτροφών κ.λπ.
  • Από τον νέο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ζημιωθούν όσοι έχουν ακίνητα που μπήκαν για πρώτη φορά στις αντικειμενικές.
  • Δύο σεισμικές δονήσεις (2,5 και 3,1) σημειώθηκαν με διαφορά 24 ωρών κοντά στη Θήβα και έγιναν αισθητές και στο Περιστέρι, στις 11:40 χθες και στις 11:30 σήμερα.
  • Η φάλαινα που εξόκειλε στον Άλιμο, εθεάθη στη Σαλαμίνα και αυτό προκάλεσε αισιοδοξία, όμως νεότερες πληροφορίες δίνουν πιο απαισιόδοξη εικόνα για το αν τελικά η μικρή φάλαινα θα καταφέρει να επιβιώσει.
  • Ακόμη “αναμένονται” οι τοξικολογικές για την 24χρονη που κατήγγειλε πριν από ένα ολόκληρο μήνα βιασμό σε πάρτι ξενοδοχείου – Οι εξετάσεις αυτές κανονικά ολοκληρώνονται εντός μιας εβδομάδας.
  • Στην Κύπρο παρήγγειλαν ήδη 15.000 δόσεις του αντιικού χαπιού της Pfizer και στη Γερμανία 1 εκατ. δόσεις, που αναμένονται τέλη Φεβρουαρίου. Άγνωστο πόσα θα λάβει η Ελλάδα. Στη χώρα μας έχουν παραληφθεί εδώ και 15 μέρες περίπου 10.000 θεραπείες της Merck, αλλά η διάθεσή τους μετά από πολλές αναβολές, θα αρχίσει από τη Δευτέρα.
  • Νεκρός σε ηλικία 31 ετών μετά από τροχαίο δυστύχημα ο ηθοποιός Πάνος Νάτσης.

Διεθνή

  • Δύο “καρατομήσεις” στη Τουρκία, η μια του υπουργού Δικαιοσύνης και η άλλη του επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο πρώτος απολύθηκε ως μετριοπαθής, πολέμιος του ακραίου υπουργού Εσωτερικών και ως “φίλα προσκείμενος” στον δήμαρχο Κων/λεως, ενώ ο δεύτερος επειδή ανακοίνωσε τον εφιαλτικό πληθωρισμό του 2021 – Η τουρκική αντιπολίτευση μήνυσε τον Ερντογάν ότι έδωσε “σε δικό του εργολάβο” σιδηροδρομικά έργα – Ο Ερντογάν απειλεί τα μέσα ενημέρωσης «για την περίπτωση που δημοσιεύσουν κείμενο επιβλαβές για τη χώρα».
  • “Πορεία” χιλιάδων φορτηγατζήδων στην Οτάβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τη στέρηση ελευθεριών σε Καναδά και ΗΠΑ. Στο πλευρό τους, ο Έλον Μασκ.
  • Πρόστιμο 12.000 δολαρίων από το Australian Open στον τενίστα Ντανίλ Μεντφέντεφ που αποκάλεσε “ηλίθιο” τον διαιτητή στον αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και 5.000 δολαρίων στον δεύτερο, επειδή του έδινε οδηγίες ο πατέρας του.
  • Ιταλία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – Ο Ντράγκι εξέφρασε επιθυμία να επανεκλεγεί ο νυν πρόεδρος Ματαρέλα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι