Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τρίτη 22-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Συνάντηση Ερντογάν με Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου.
  • Τα εισιτήρια στην ακτοπλοΐα ήδη αυξήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο κατά 10% και αναμένονται και νέες αυξήσεις, αλλά και περικοπές δρομολογίων – Συζητείται μείωση του ΦΠΑ σε ηλιέλαιο και άλευρα (σ.σ. Ουκρανία και Ρωσία παράγουν το 20% των παγκοσμίων αναγκών σε ηλιέλαιο και σιτηρά) – Από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2022 θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου.
  • Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι πρέπει να πάψει η αντιδικία του δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου η οποία ζητεί αποζημίωση για το θάνατο του παιδιού από αδέσποτη σφαίρα. Το κράτος αρνείται με διαρκείς εφέσεις να την καταβάλει. Ο υπουργός είπε πάντως ότι η τελική απόφαση εναπόκειται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
  • Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος αλλάζουν μονομερώς τα τιμολόγια σε κυμαινόμενα από σταθερά.
  • Στην Μαριούπολη προτίθεται να μεταβεί ο Δένδιας ηγούμενος αποστολής ανθρωπιστική βοήθειας – Πρόταση για παρασημοφόρηση του προξένου Μανώλη Ανδρουλάκη, που αναχωρεί αύριο για την υποδοχή προσφύγων από τη Μαριούπολη στο Βουκουρέστι.
  • Το απολογητικό υπόμνημα του Πέτρου Φιλιππίδη – Τι απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον Ζακ Κωστόπουλο.
  • Το φως θα νικήσει το σκοτάδι λέει ο Γιώργος Πατούλη για τις καταγγελίες ότι η διατριβή του ήταν συρραφή από διατριβές προηγούμενων ετών και προϊόν λογοκλοπής.
  • Τι λέει ιατροδικαστής που δεν εξέτασε τα τρία παιδιά από την Πάτρα, για τους θανάτους τους – Πληροφορίες και φήμες για εντάλματα συλλήψεως.

Διεθνή

  • Ανακάλυψε “κόκκινες γραμμές” το Facebook ή δεν θέλει να χάσει εκατομμύρια πελάτες: Πάντως αρνείται να διαγράψει λογαριασμούς Ρώσων, παρότι το πιέζουν ΗΠΑ και ΕΕ.
  • Κάποια πολύ μεγάλη μηχανική βλάβη εικάζεται ότι φταίει για την πτώση του Μπόινγκ στην Κίνα, ή κάτι απόλυτα απρόβλεπτο, καθώς η κάθετη πτώση δείχνει ότι λογικά δεν υπήρχε πλέον κανένας έλεγχος ή δυνατότητα ελιγμών πλέον στο πιλοτήριο.
  • Μόσχα για “δημοψήφισμα Ζελένσκι”: «Αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά πάντως οι διαπραγματεύσεις είναι χωρίς ουσία και προχωρούν αργά»  – Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Είναι νωρίς για να συναντηθούν πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας» – Νέες ανησυχίες για το Τσερνόμπιλ εκφράζουν οι Ουκρανοί.
  • Ένοχος για απάτη και προσβολή δικαστηρίου ο Ναβάλνι. Ο εισαγγελέας πρότεινε 13ετή κάθειρξη.
  • Την Πέμπτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν – Η θαλαμηγός του Ρόμαν Αμπράμοβιτς “έδεσε” στην Τουρκία.
  • 18χρονος σκότωσε δύο 50χρονες καθηγήτριες στο λύκειό του στη Σουηδία – «Τους τελευταίους μήνες φερόταν περίεργα και περιμέναμε ότι κάτι κακό θα συμβεί», λένε οι άλλοι καθηγητές. Άγνωστα τα κίνητρα και η κατάσταση της ψυχικής υγείας του εφήβου. Τηλεφώνησε ο ίδιος στο 112 και παραδόθηκε χωρία αντίσταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx