Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 21-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Νεκροί οι τρεις εργαζόμενοι στην μονάδα παραγωγής δυναμίτιδας στα Γρεβενά. Σε δύο μέρες πιθανόν οι αρχικές εκτιμήσεις για το πόρισμα όσον αφορά στα αίτια.
  • Ικανοποιημένη  δηλώνει  η Ελλάδα από το τελικό κείμενο της “Στρατηγικής πυξίδας”, επειδή σε αυτό «γίνονται σαφείς αναφορές σε θεμελιώδεις αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και ρητές αναφορές σε προκλητικές μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας».
  • 51 εναέριες παραβιάσεις, εννέα παραβάσεις και δύο εμπλοκές στο Αιγαίο
  • Έφτασε στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα των χαπιών της Pfizer και το υπουγειο υποστηρίζει ότι θα διατεθούν άμεσα. Τα χάπια της Merck δόθηκαν στη χώρα μας με 15 μέρες καθυστέρηση από την παραλαβή τους σε συνολικά 8.000 ασθενείς μέχρι στιγμής, χωρίς να δημοσιευθεί καμία μελέτη για την αποτελεσματικότητά τους στους ευάλωτους, για τους οποίους και προορίζονται. Τα χάπια της Pfizer θεωρούνται πιο αποτελεσματικά. Η Γερμανία παρήγγειλε 1 εκατ. από τον Γενάρη. Η Ελλάδα δεν ανακοίνωσε πόσα παρέλαβε.
  • Στα 23.529 τα νέα κρούσματα (χωρίς τα μαθητικά), 58 οι νεκροί, 337  οι διασωληνωμένοι, το 37% των οποίων είναι πλήρως εμβολισμένοι. Η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων οφείλεται στο ότι η Όμικρον δεν πλήττει με σφοδρότητα όπως η Δέλτα όλο τον πληθυσμό, αλλά κυρίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι εμβολιασμένοι – Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας ήταν 303 (-12.43% σε σύγκριση με χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν τεστ για αύριο.
  • Έντονα θα είναι και αύριο τα καιρικά φαινόμενα. Ο καιρός θα γίνει ανοιξιάτικος την Παρασκευή.
  • Παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς στους ανασφάλιστους, ενώ είχε αποφασιστεί από 15 Μαρτίου οι μη ασφαλισμένοι να πηγαίνουν υποχρεωτικά σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα συμφόρηση στις δημόσιες δομές.
  • Ελεύθερος αφέθηκε ο 76χρονος Νορβηγός που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη από λιμενικούς για κατασκοπεία επειδή φωτογράφιζε το λιμάνι της Μυτιλήνης και, συγκεκριμένα, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.
  • “Έπεσαν” εφαρμογές της Apple σε πολλές χώρες – Προβλήματα και στην Ελλάδα
  • Συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης στο Χαλάνδρι 46χρονος που πιθανόν ενέχεται στην απαγωγή του εμπόρου ανταλλακτικών Γιώργου Κυπαρίσση – “Αναζητούνται” 500.000 από τα 800.000 ευρώ που φέρονται να δόθηκαν ως λύτρα καθώς έχουν βρεθεί 300.000.
  • Κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα σε Μαύρη Θάλασσα και πιθανόν στο Αιγαίο, από νάρκες που έχουν παρασυρθεί. Η Ρωσία αναφέρεται σε 420 νάρκες των Ουκρανών, ενώ οι Ουκρανοί διαψεύδουν.
  • Θετικός στον κορονοϊό ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διεθνή

  • Ρωσία προς ΗΠΑ: Βαδίζουμε προς διακοπή διπλωματικών σχέσεων – Άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal αναφέρει πως «οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία σοβιετικά αντιαεροπορκά συστήματα που έχουν προμηθευτεί κρυφά πριν από δεκαετίες» – Μόσχα: το εμπορικό κέντρο που χτυπήσαμε στο Κίεβο ήταν αποθήκη πυρομαχικών –  Η Ρωσία αποσύρεται από τις συνομιλίες για  ειρηνευτική συνθήκη με την Ιαπωνία μετά τις κυρώσεις που επέβαλε το Τόκιο για την εισβολή στην Ουκρανία. Επρόκειτο για συνομιλίες που θα έκλειναν τυπικά το εμπόλεμο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης του Boeing 737 στην Κίνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx