Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Παρασκευή 25-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις του SLpress.gr μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Έκλεισε η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο και αποχώρησαν οδικώς οι διπλωμάτες – Παραμένουν εν λειτουργία τα προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό, ενώ στην Μαριούπολη η πολιορκία πλέον είναι ασφυκτική, όπως και στο Κίεβο – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στο ΝΑΤΟ να υιοθετήσουν όλα τα κράτη-μέλη του τις κυρώσεις της ΕΕ, ενώ η Τουρκία μέχρι στιγμής αρνείται – ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: «Η σιωπή του για το θέμα των κυρώσεων δείχνει ότι προτάσσει το κομματικό συμφέρον».
  • Συγκέντρωση του ΚΚΕ και πορεία στις πρεσβείες Ρωσίας και ΗΠΑ. Στη Θεσσαλονίκη έγινε αντίστοιχη διαδήλωση προς το ρωσικό και αμερικανικό προξενείο – Συγκέντρωση και του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ρωσική πρεσβεία.
  • O αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, άφησε ελπίδες για χαλαρότερη προσέγγιση ως προς τη ρήτρα διαφυγής, λέγοντας ότι «θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κάνουμε αναπροσαρμογές, εφόσον αυτές χρειαστούν», τονίζοντας ότι «θα επηρεαστούν δυσανάλογα οι οικονομίες των χωρών».
  • ΕΟΔΥ: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 63 θάνατοι και 15.909 κρούσματα χωρίς να περιλαμβάνονται τα μαθητικά. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 433 ασθενείς εκ των οποίων οι 120 ειναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν στις 262 και είναι 21% λιγότερες από του προηγούμενου 24ώρου – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία στα οποία θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Σάββατο,
  • Βρέθηκε και έκτη σορός στο ιταλικό φέρι, όμως οι περισσότεροι νεκροί δεν είναι αναγνωρίσιμοι. Οι τρεις Έλληνες αναγνωρίσθηκαν.
  • Από συρροή τραυμάτων ο θάνατος του 19χρονου Άλκη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.
  • 3,3 Ρίχτερ βορείως της Χαλκίδας

Διεθνή

  • Ο Ζελένσκι δεν θέλει να συναντηθεί στο Μινσκ με τον Πούτιν και αντιπρότεινε την Βαρσοβία για τις διαπραγματεύσεις. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν δέχθηκε την νέα τοποθεσία και έκτοτε δεν υπήρξε νέα επικοινωνία για συνομιλίες –  Κατόπιν φημών ότι ο Ζελενσκι αποχώρησε για να συσταθεί “κυβέρνηση εν εξορία”, ο Ουκρανός πρόεδρος ανήρτησε βίντεο από το κέντρο της πόλης, για να βεβαιώσει το λαό ότι είναι ακόμη εκεί.
  • Το Συμβούλιο της Ευρώπης απέβαλε τη Ρωσία, όπως ανακοινωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ που έχει την προεδρία του, αλλά η Ρωσία δεν αποκόπτεται από το SWIFT – Δήλωση του Φινλανδού πρωθυπουργού ότι μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η χώρα του αν τεθεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, προκάλεσε την αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η εκπρόσωπος αυτού, ερωτηθείσα σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι τυχόν αλλαγή στην ουδετερότητα Σουηδίας και Φινλανδίας θα είχε επιπτώσεις. – Φινλανδός πολιτικός που ήταν επί ένα έτος πρωθυπουργός (το 2014) είπε εν συνεχεία ότι «η Ρωσία ωθεί τη Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ».
  • Η ραδιενέργεια που μετρήθηκε στο Τσερνόμπιλ θεωρείται χαμηλή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην επηρεαστεί η ασφαλής λειτουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων – Το Κίεβο είχε υποστηρίξει ότι μετά την κατάληψη των εδαφών αυτών από τη Ρωσία, τίθετο ζήτημα πυρηνικής ασφάλειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι