Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Παρασκευή 25-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Υπέρ του πλαφόν στις τιμές ενέργειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η πλειοψηφία των χωρών όπως είπε μετά τη Σύνοδο της ΕΕ. Σε αντίθεση με τις χώρες που τάσσονταν υπέρ της απολύτως ελεύθερης αγοράς, οι νότιες κυρίως χώρες επέμειναν και συμπεριελήφθη στο κείμενο συμπερασμάτων ο έλεγχος των τιμών φυσικού αερίου ενώ αναμένονται μέχρι το Μάιο αποφάσεις της Κομισιόν και για το πετρέλαιο. Η Κομισιόν θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει καλές τιμές από τις ΗΠΑ.
  • Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του πρωθυπουργού προς τον Ζελένσκι να απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή.
  • Τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την αντιπολεμική συναυλία που διοργανώνεται για τις 29 Μαρτίου στα Προπύλαια, επειδή κατά τη γνώμη της κυβέρνησης οι διοργανωτές “απαλλάσσουν” τον Πούτιν – Το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου.
  • Πανδημία: Μόνον 16.234 τα νέα κρουσματα, αλλά έγιναν πολύ λίγα τεστ λόγω της αργίας. Καταγράφηκαν 35 θάνατοι και έγιναν 417 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία (χθες είχαν γίνει 412). Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 346 ασθενείς (δύο περισσότεροι από χθες) – Νέα χαλάρωση μέτρων πριν το Πάσχα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας – Εδώ μπορείτε να δείτε τα σημεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ αύριο, Σάββατο.
  • Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που η θεία πέταξε από τα μπαλκόνι τα δύο ανίψια της στο Αιγάλεω. Πρόκειται για υπερυψωμένο ισόγειο και δεν τραυματίσθηκαν σοβαρά, ενώ φέρεται να τους πετούσε και γλάστρες.

Διεθνή

  • Επεισοδιακή η Σύνοδος για το ενεργειακό καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός βγήκε έξω “να πάρει αέρα”, έξαλλος κυρίως με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς. Τελικά βρέθηκε μια σχετικά συμβιβαστική λύση.
  • Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Γαλλία κλήθηκε την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις, επειδή ανήρτησε σκίτσο που δείχνει ΕΕ και ΗΠΑ να σκοτώνουν την Ευρώπη.
  • Βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Τζέντα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι