Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 10-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για την πρωινή ειδησεογραφία στο Slpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 93 θάνατοι, 19.154 νέα κρούσματα (χωρίς τα κατά μέσο όρο 5.500 ημερησίως μαθητικά), και 493 εισαγωγές σε νοσοκομεία (11,9% περισσότερες από χθες) – Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 516 ασθενείς. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων μεταξύ των διασωληνωμένων έχει ανέλθει στο 23,3%. – Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.
  • Πιθανόν να εκταφούν για ιατροδικαστική επενεξέταση τα τρία παιδιά του τραγικού ζευγαριού της Πάτρας, που μέσα σε τρία χρόνια έχασε όλα του τα παιδιά από ασαφή αίτια – Την υπόθεση πλέον χειρίζεται η Ασφάλεια Αττικής κατόπιν μηνύσεων των γονέων αλλά και της εντολής της Εισαγγελίας Πατρών.
  • Υπόθεση Άλκη: Ο 20χρονος Αλβανός που παραδόθηκε δεν μπορεί να εκδοθεί και θα πρέπει ή να δικαστεί εκεί (κάτι που δεν επιθυμεί η Ελλάδα) ή να αφεθεί ελεύθερος και να έρθει στην Ελλάδα για να παραδοθεί, εφ΄όσον το επιθυμεί – Συνεχίζονται οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των συλληφθέντων, αλλά υπάρχουν αποτυπώματα δραστών και αίμα του Άλκη σε συγκεκριμένα όπλα.
  • Περίεργη υπόθεση απασχολεί την ΕΛΑΣ, καθώς Αφγανός που δηλώνει πολιτικός εν εξορία κατήγγειλε ότι απείλησαν να απαγάγουν τον εγγονό του αν δεν καταβάλει 20.000 ευρώ – Είχε καταγγείλει παλιότερα ότι προσπάθησαν να απαγάγουν τον αδελφό του και, εν συνεχεία, απέσυρε τη μήνυση.
  • Γυναίκα εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Μελίνα Τραυλού, κόρη του Νικόλα Τραυλού των Neptune Lines.
  • Επιβάλλεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων.

Διεθνή

  • Με δύο πρωθυπουργούς ξαναβρέθηκε σήμερα η Λιβύη, όπου τίποτα δεν δείχνει ομαλοποίηση.
  • Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στη συνάντηση με Λιθουανούς, Λετονούς και Εσθονούς: «Στο ουκρανικό ζήτημα, προτεραιότητά μας είναι η αποτροπή ενός πολέμου στην Ευρώπη» – Ο Βρετανός πρωθυπουργός στην Πολωνία
  • Το μακρύ τραπέζι στη συνάντηση Πούτιν – Μακρόν οφειλόταν στο ότι ο Γάλλος Πρόεδρος αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό PCR τεστ “για να μη μεινει DNA του σε ρωσικά χέρια”, οπότε ο Πούτιν επέβαλε αποστάσεις, σύμφωνα με γαλλικά μέσα – Γαλλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Μακρόν βρήκε τον Πούτιν αλλαγμένο και πιο σκληρό και ότι του έκανε μάθημα ιστορίας από το 1997 μέχρι σήμερα –Ρωσικά μέσα: «Ο Πούτιν είπε ότι εδώ και τρεις δεκαετίες η Ρωσία προσπαθεί να εξηγήσει στη Δύση ότι πρέπει να πάψει να επεκτείνεται και η Δύση δεν εννοεί να το χωνέψει».
  • Το αμερικανικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ανώνυμες πηγές το πληροφόρησαν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί όλες τις τράπεζες της ΕΕ για το ενδεχόμενο ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων.
  • Σε ένα εξάμηνο ξεκινά η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik  στην Αίγυπτο.
  • Και δεύτερος οδικός άξονας Καναδά-ΗΠΑ έκλεισε από Καναδούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γενικώς, και των φορτηγατζήδων ειδικότερα.
  • Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Γάλλος Νομπελίστας βιολόγος Λυκ Μοντανιέ που εντόπισε πρώτος τον ιό του AIDS – Όταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του εμβολιασμού των παιδιών όσον αφορά στον κορονοϊό – Πίστευε ότι ο κορονοϊός ήταν κατασκεύασμα εργαστηρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι