Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14.00 (Πέμπτη 10-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Θέμα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης έθεσε και πάλι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαιτώντας να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά «αλλιώς θα αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία τους» – «Οι δηλώσεις αυτές όχι μόνον δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής», απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ.
  • Βγήκε από την εντατική ο 11χρονος που παρουσίασε εμβολή από φλεγμονώδες σύνδρομο 15 μέρες μετά τη δεύτερη λοίμωξή του από κορονοϊό, ενώ η πρώτη το καλοκαίρι ήταν ασυμπτωματική – Το υπουργείο Υγείας χθες υποστήριζε ότι δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι από το σύνδρομο, αλλά σήμερα έγινε γνωστό ότι υπέκυψε σε αυτό ένας 14χρονος και ότι διερευνάται και θάνατος δεύτερου παιδιού από το ίδιο αίτιο – Τα ύποπτα συμπτώματα – Αγοράκι 2 ετών από την Αλεξανδρούπολη παρουσίασε σημαντική επιδείνωση από κορονοϊό και διασωληνώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
  • Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός που διέφυγε στην πατρίδα του 24 ώρες μετά το φόνο του Άλκη. Ο συνήγορός του λέει “δεν ήταν εκείνος ο δολοφόνος” – Κατέθεσαν και οι δύο φίλοι του άτυχου Άλκη που πρόλαβαν να διαφύγουν, ενώ συνεχίζονται οι απολογίες και οι προφυλακίσεις των συλληφθέντων – Μπαλάκι οι ευθύνες με αλληλοκατηγορίες και ερωτηματικά για το 12ο άτομο.
  • Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Αττικής οι θάνατοι των τριών παιδιών του Πατρινού ποδοσφαιριστή – Η Εισαγγελία της Πάτρας το μεσημέρι διαβίβασε το σχετικό φάκελο.
  • Σε επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός στην Κροατία, με την οποία υπάρχει συναντίληψη για το μεταναστευτικό και την εργαλειοποίησή του – «Στηρίζουμε την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωζώνη και στην Σένγκεν», είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο Κοράτης ομόλογός του είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα του μεταναστευτικού συγκρατεί τις εντάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο»
  • Ικανοποιημένη η Ελλάδα που έγινε δεκτή ως παρατηρητής στην “Διάσκεψη για τον αφοπλισμό 2022”.
  • Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό της περσινής άνοιξης.
  • Συγκέντρωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
  • Άνοιξε τρύπα στην άσφαλτο στον Άλιμο και καθηλώθηκε απορριμματοφόρο που η ρόδα του “βούλιαξε” – Η κακοκαιρία επηρέασε τις ήδη υπάρχουσες ρωγμές σε γυμνάσιο στο Χαλάνδρι και ανησυχούν οι γονείς και για την ευστάθεια του κτηρίου.

Διεθνή

  • Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Λιβύης
  • Η Ρωσία πραγματοποιεί ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και ο ΥΠΕΞ της Σεργκέι Λαβρόφ δηλώνει ότι «τα τελεσίγραφα και οι απειλές εναντίον μας δεν οδηγούν πουθενά» – Ο Λαβρόφ συναντάται αυτή την ώρα με την Βρετανίδα ομόλογό του που επισκέπτεται τη Μόσχα – Σε εξέλιξη στο Βερολίνο η συνάντηση των τεσσάρων χωρών που μετέχουν στη Συμφωνία του Μινσκ (Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία)
  • Κίνημα “δεν πληρώνω” από τον Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία, για τους λογαριασμούς του ρεύματος.
  • Οι Ουκρανοί υπόσχονται από ένα iphone σε όποιον άνω των 60 εμβολιασθεί, ενώ ήδη δίνουν 35 δολάρια σε όποιον συνταξιούχο εμβολιάζεται – Η Νέα Υόρκη καταργεί από σήμερα την υποχρεωτικότητα της μάσκας, εκτός από σχολεία, γηροκομεία και μέσα μεταφοράς – Απαγορεύθηκε στο Παρίσι το “κομβόι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού” που ξεκίνησε ως ιδέα από τον Καναδά.
  • Σάλος στην Ιταλία από μαθήτριες που έκαναν κατάληψη σε λύκειο της Καλαβρίας και καταγγέλλουν καθηγητές τους για σεξουαλική παρενόχληση – Μία από αυτές υποστηρίζει ότι για να την “περάσει” ο καθηγητής της ζήτησε γυμνόστηθη φωτογραφία, ενώ ο καθηγητής υποστηρίζει ότι του την έστειλε χωρίς να τη ζητήσει εκείνος.
  • Δημοψήφισμα στην Ελβετία, έδρα πολλών φαρμακοβιομηχανιών, για το αν θα απαγορευθούν οι δοκιμές φαρμάκων σε ζώα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι