Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 24-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00

  • Άγνωστο πώς θα μεταφερθούν μακριά από την Μαριούπολη οι Έλληνες υπήκοοι και οι ομογενείς που θέλουν να απομακρυνθούν, καθώς αναμένεται κατάπαυση πυρός προκειμένου να είναι ασφαλής η μετακίνηση αμάχων – Νέο διάβημα Δένδια προς τον Ρώσο πρέσβυ στην Αθήνα: «Καλέσαμε την ρωσική πλευρά στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής ομογένειας» – Συγκέντρωση Ουκρανών στο Μοναστηράκι – Αύριο το απόγευμα πορεία του ΚΚΕ στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ρωσίας.
  • Ανήσυχη η κυβέρνηση για το κύμα ανατιμήσεων που θα επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Έκτακτη σύγκληση των υπουργών Ενέργειας ζητεί ο Κώστας Σκρέκας – Στο Παρίσι αύριο για Eurogroup και Ecofin ο Χρήστος Σταϊκούρας
  • Βρέθηκε και πέμπτη, μη αναγνωρίσιμη σορός στο ιταλικό φέρι, οπότε πλέον αγνοούνται έξι άτομα. Μεταξύ αγνοουμένων και νεκρών είναι και τρεις Έλληνες οδηγοί φορτηγών.
  • ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι, 15.829 νέα κρούσματα, 454 διασωληνωμένοι, 333 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία (κατά 10.48%λιγότερες από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Παρασκευή
  • Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Έντμουντ Κέλι, που μετέφρασε Σεφέρη, Ρίτσο, Καβάφη, Ελύτη και Σικελιανό και διηύθυνε επί σαράντα χρόνια το Τμήμα Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπου δίδαξε και ο ίδιος νέα ελληνική λογοτεχνία.
  • Φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη για το όπλο στο γήπεδο.

Διεθνή

  • Καταλήφθηκαν τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας και το Τσέρνομπιλ –  Ζήτημα ημερών η πτώση του Κιέβου – Η Ρωσία ζητεί παράδοση υπό τον όρο “να υπάρχει ουδέτερο καθεστώς και να μην έχει οπλισμό η Ουκρανία” – Διάγγελμα Μπάιντεν – Νέα Σύνοδος Κορυφής απόψε στην ΕΕ για νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας – Μάχη για τη Μαριούπολη, καθώς συνδέει την Κριμαία με το Ντονιέτσκ – Επιστολή Ουκρανών βουλευτών προς Ζελένσκι να αρχίσει να διαπραγματεύεται – Ιράν: «Οι συνεχείς προκλήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έφεραν τον πόλεμο στην Ουκρανία».
  •  Τουρκία δεν έχει σχολιάσει το αίτημα των Ουκρανών να κλείσει τα Δαρδανέλια για τους Ρώσους – Ο Μακρόν πήρε τηλέφωνο τον Ερντογάν, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι συζήτησαν για τα Δαρδανέλια.
  • Ο Τσαβούσογλου ξανακόλλησε κορονοϊό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx