Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 27-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκάλεσε έμμεσα διαρροή φυσικού αερίου στο Παγκράτι – Αργά το βράδυ ξαναμπήκαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών που κάθονταν σε πούλμαν της Πολιτικής Προστασίας μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη – Οι εργασίες συνεχίζονται αλλά δεν απειλείται έκρηξη.
  • Η “Αττική Οδός” αντεπιτίθεται: «Εμείς αλλά και η Εθνική Οδός ζητούσαμε προληπτικά να μην μπαίνουν φορτηγά ήδη από την Παρασκευή ή έστω την Κυριακή, αλλά ο κ. Στυλιανίδης επέμεινε να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς» – Η Περιφέρεια Αττικής που επίσης επέμενε να κυκλοφορούν παντού τα βαρέα οχήματα δηλώνει: «Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε».
  • Απορρίπτει την ελληνοκυπριακή πρόταση για τα Βαρώσια ο Τατάρ.
  • Αρχίζει από Δευτέρα η διάθεση των ανιικών χαπιών της Merck στην Ελλάδα. Αποτρέπουν σε ποσοστό 30% τη βαριά νόσο – Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε  υπό όρους, όπως και της Merck, το χάπι της Pfizer που φέρεται να αποτρέπει σε ποσοστό 90% τη βαριά νόσο.
  • Επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο, γιατί όπως είπε ο υπουργός Υγείας «τα κρούσματα αποκλιμακώνονται και η Όμικρον δεν προκαλεί τόσο βαριά νόσο» – Έντονη κόντρα στην Επιτροπή των Ειδικών για χαλάρωση και στα γήπεδα, γεγονός που ανέβαλε τη σχετική απόφαση – Δεν ήταν ομόφωνη ούτε η εισήγηση για τη χαλάρωση στην εστίαση.
  • ΕΟΔΥ: 112 νεκροί, 633 διασωληνώσεις, 19.712 κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, 415 εισαγωγές σε νοσοκομεία. Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν τεστ για αύριο Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου.
  • Ψηφίζει την πρόταση μομφής και το ΚΙΝΑΛ – Από το πρωί είχε ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση το ΚΚΕ – Συναντάται αύριο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αύριο στην Αθήνα, ανοιχτοί στον Πειραιά – “Ισχυρή σύσταση” για τηλεργασία στο δημόσιο και αύριο στην περιοχές που επλήγησαν από την “Ελπίδα” – Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία της Αττικής αύριο.
  • Πέθανε ο Παντελής Παντελιάδης, ιδρυτής του ομίλου Metro (1976) που απέκτησε το 2016 την αλυσίδα Βερόπουλος-My market
  • Με κορονοϊό ο Μάριος Θεμιστοκλέους, που έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου.

Διεθνή

  • Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσει ο αγωγός NordStream2 προς Ευρώπη αν η Ρωσία επέμβη στην Ουκρανία – Αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Λαβρόφ: «Δεν είχαμε καμιά θετική ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς».
  • Η ΕΕ προσφεύγει κατά της Κίνας για τους εμπορικούς περιορισμούς στη Λιθουανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι