Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Σάββατο 19-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ – Την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας – Συζήτησαν και το Ουκρανικό.
  • Αδύνατον και σήμερα να αναζητηθούν οι αγνοούμενοι στο φέρι που εξακολουθεί να φλέγεται στα Διαπόντια Νησιά. Λόγω της συνεχιζόμενης φωτιάς και της υψηλής θερμοκρασίας (500 °C) η ΕΜΑΚ δεν μπόρεσε να ερευνήσει – Στην Κέρκυρα οι συγγενείς των τριών Ελλήνων οδηγών φορτηγού που είναι μεταξύ των 12 αγνοουμένων – Φόβοι ότι μπορεί να βυθιστεί το πλοίο καθώς πήρε κλίση και αναμένεται επιδείνωση του καιρού.
  • Συνελήφθη ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του επιβατηγού-οχηματαγωγού και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή δεν υπάρχουν προσώρας στοιχεία για άσκηση διώξεων – Πλοιοκτήτρια: «Δεν υπήρχαν υπεράριθμοι ούτε επιβάτες, ούτε οχήματα, μεταφέρονταν 153 φορτηγά και ρυμουλκούμενα και 32 ΙΧ. Δεν επιτρέπουμε να κοιμούνται οδηγοί στα αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε μάλλον από φορτηγό» – Καταγγελίες από φορτηγατζήδες ήδη από το 2017 για τις συνθήκες στο συγκεκριμένο φέρι μποτ
  • Σέρρες: 70χρονος κυνηγός σκότωσε κατά λάθος άλλον κυνηγό, 82 ετών, νομίζοντας ότι ήταν αγριογούρουνο – Ο 70χρονος κυνηγούσε μόνος, ενώ το θύμα ήταν σε συντροφιά πέντε κυνηγών.
  • Από σήμερα και όρθιοι στα μπαρ και έως 50% πληρότητα στα γήπεδα – Τραγικές επιπτώσεις για την οικονομία της Πάτρας έχουν οι επί μία τριετία ακυρώσεις του Καρναβαλιού, καταγγέλλουν επαγγελματίες της Αχαΐας.
  • Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και αύριο Κυριακή
  • ΕΟΔΥ: 77 θάνατοι και 15.305 κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 463 ασθενείς, με τους 119 πλήρως εμβολιασμένους. Οι εισαγωγές νέων ασθενών είναι 361 (κατά 3% λιγότεροι από χθες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Κυριακή 20 Φεβρουαρίου.
  • Συνεχίζονται οι σεναριολογίες για την οικογένεια που έχασε τρία παιδιά, με αποτέλεσμα οι γονείς να φοβόνται πλέον ότι θα τους λιντσάρουν –  Μερίδα του Τύπου αλλά και ομοβροντία από το Twitter θεωρεί ύποπτο ακόμα και ότι τα παιδιά είχαν μονόκλινο δωμάτιο ή ότι η μητέρα είχε και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη – Εικασίες για πρόκληση θανάτου από εξωγενή αίτια, παρότι το πρώτο παιδί είχε λευχαιμία και το δεύτερο είχε εκ γενετής πρόβλημα στο φυσικό βηματοδότη λόγω υποπλασίας του φλεβοκόμβου, δηλαδή νοσήματα που δεν προκαλούνται εξωγενώς.

Διεθνή

  • Όλαφ Σολτς: «Είναι γελοίο να μιλάνε για γενοκτονία στο Ντονμπάς οι Ρώσοι» – Λαβρόφ: «Ειδικά οι Γερμανοί δεν πρέπει να κάνουν αστεία για γενοκτονίες» – Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι είχαν δύο νεκρούς από βόμβα αυτονομιστών και ότι κινδύνευσε ο υπουργός Εσωτερικών.
  • Αυτοκτόνησε συνεργάτης και φίλος του Επστάιν λίγο πριν από την δίκη του.
  • 14 νεκροί από την κακοκαιρία “Ευνίκη” (Eunice και κατ΄άλλα ΜΜΕ “Γιούνις”) στη βόρειο Ευρώπη και στη Βρετανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι