Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Σάββατο 22-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται, ίσως ακόμα και στην Αττική, την Δευτέρα.
  • Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στη Βούλα στις 6 μ.μ. έξω από φούρνο. Ο ένας αλλοδαπός τραυματίας είχε συλληφθεί παλιότερα επειδή πυροβόλησε κατά αστυνομικών σε καταδίωξη. Προσήχθη ένας ύποπτος.
  • ΕΟΔΥ: 73 θάνατοι, 668 διασωληνωμένοι, 18.333 νέα κρούσματα και 544 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία (16% περισσότερες από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία στα οποία θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Κυριακή, 23 Ιανουαρίου.
  • Μεγάλη αύξηση στην λήψη αγχολυτικών δείχνουν τη λύματα της Αττικής στις περιόδους του χειμώνα από τότε που άρχισε η πανδημία. Επίσης αύξηση της τάξης του 60% καταγράφηκε και στη χρήση κοκαΐνης από περίπου το 2% του πληθυσμού της Αττικής σύμφωνα με το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ.
  • Συνελήφθη διευθύντρια νηπιαγωγείου και μια υπάλληλος επειδή διέλαθε της προσοχής τους και έφυγε από το νηπιαγωγείο ένα 7χρονο παιδί στον Άγιο Δημήτριο – Το βρήκαν περαστικοί να περιφέρεται στο δρόμο.
  • Τους 120 έφθασαν οι άνθρωποι που κάηκαν ή δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν τους τελευταίους δύο μήνες/
  • Ξεκίνησαν σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα.

Διεθνή

  • Σε χαμηλά επίπεδα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη – Οι ΗΠΑ συνομιλούν με το Κατάρ για εφοδιασμό της ΕΕ με αέριο σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία – Την απόλυτη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής – Εντός της εβδομάδας συνάντηση για το Ουκρανικό στο Παρίσι της “ομάδας επαφών Νορμανδίας” (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία).
  • Ο Σίλβιο Μπέρλουσκόνι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος για την ιταλική προεδρία αναφέρουν πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου Reuters.
  • Ο Φρίντριχ Μερτς εξελέγη στην ηγεσία του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι