Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 30-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress.gr μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο επιχείρημα τη Τουρκίας ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει οι μουφτήδες να εκλέγονται: «Πουθενά δεν αναφέρεται στην Συνθήκη ότι οι μουφτήδες εκλέγονται».
  • Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των προέδρων των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, είπε «μερικές μικρές χώρες στην ΕΕ προσπαθούν να κάνουν μαθήματα στην ΕΕ ενώ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην Ευρώπη και της είναι άχρηστες όσο ένα σπιρτόκουτο. Η ΕΕ παρασύρεται από τα καπρίτσια αυτών των ασήμαντων».
  • Χωρίς το ρωσικό Beriev θα αντιμετωπίσουμε φέτος τις πυρκαγιές λόγω των κυρώσεων.
  • Συνελήφθη η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν, ως κατηγορουμένη για ανθρωποκτονία, για το τρίτο παιδί – Η αστυνομία στηρίζει το κατηγορητήριο στην ανίχνευση κεταμίνης και τροπονίνης σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό του παιδιού και στο ότι μόνο η μητέρα ήταν κοντά στο παιδί όταν πέθανε, ενώ η μητέρα αποδίδει αυτές τις ουσίες στα φάρμακα που του χορηγούνταν και σε αντιδράσεις του οργανισμού του – Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι της – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή του ενδεχομένου αυτοκτονίας της κατηγορουμένης – Διαδικαστικά, μετά την άσκηση δίωξης, η μητέρα θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή που θα αποφασίσει για την προφυλάκισή της ή μη.
  • Πανδημία – «Πάσχα με μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού, καμμία χαλάρωση», ήταν η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών – Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργηθούν σε πολλούς χώρους οι μάσκες και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά αυτό μετατίθεται ως συζήτηση για το Πάσχα – Αυξημένα και σήμερα τα κρούσματα, καθώς έφθασαν τα 22.451, αλλά αυξήθηκε και ο αριθμός των νεκρών, στους 60. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 348 ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο σημείωσαν επίσης νέα άνοδο  (4,4%) και έφθασαν τις 473 – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ αύριο, Πέμπτη – Χημικά το πρωί στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ.
  • Συζητείται να ακυρωθούν τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που  εμβολιάσθηκαν εκ των υστέρων.

Διεθνή

  • Επικοινωνία Πούτιν με Μάριο Ντράγκι, και για το θέμα της πληρωμής του φυσικού αερίου σε ρούβλια – Νέες συζητήσεις Κίνας και Ρωσίας για το νέο οικονομικό χάρτη που χαράζεται.
  • Με σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα ο “Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει” Μπρους Γουίλις, που έχει πλέον πρόβλημα επικοινωνίας με το περιβάλλον του ως αποτέλεσμα αφασίας, πιθανόν από εγκεφαλικό. Είναι 71 ετών.
  • Σε δύο βρετανικά μαιευτήρα από το 2000 μέχρι το 2021 λόγω ιατρικής αμέλειας στον τοκετό έχασαν τη ζωή τους 201 βρέφη και 9 λεχώνες, όπως αποκαλύπτει έκθεση που έφερε στη δημοσιότητα το Skynews.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι