Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 6-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα και εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

  • Συγκρουσιακή χαρακτηρίζει η ρωσική πρεσβεία την απέλαση 13 διπλωματών από το προξενείο Θεσσαλονίκης και προαναγγέλλει συνέπειες, χωρίς να είναι σαφές αν αναφέρεται σε απλά αντίμετρα (δηλαδή σε απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία) ή σε κάτι άλλο.
  • Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποστάγ, υποστηρίζοντας πως όταν πρόκειται για την Τουρκία εξετάζει αμέσως θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όταν πρόκειται για τους μουσουλμάνους της Θράκης (τους οποίους αποκαλεί Τούρκους) δεν εξετάζει καν το θέμα τους.
  • Συγκεντρώσεις απεργών σήμερα  στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις – Αιτήματα για αυξήσεις και αντιμετώπιση της ακρίβειας – Συγκέντρωση του ΚΚΕ απόψε στην Κατεχάκη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις συλλήψεις διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη.
  • Παρατείνει την παραγωγή λιγνίτη η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει μέρος της ενεργειακής κρίσης στη χώρα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε τίποτα για να προετοιμαστεί η χώρα για την απολιγνιτοποίηση – Ποιοι άνεργοι χάνουν το επίδομα με το νέο νομοσχέδιο.
  • Πνευμονική εμβολή υπέστη ο αναπληρωτής υπουργός  Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που είναι 50 ετών. Νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων στον Ευαγγελισμό και πιθανόν η εμβολή να είναι συνέπεια “μακράς covid” ή long Covid, δηλαδή επιπλοκή της νόσου σε ύστερο χρόνο.
  • Πανδημία: Αυξήθηκαν οι θάνατοι (στους 73) και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, που ήτα 394 και κατά 8% περισσότερες από χθες. Τα νέα κρούσματα ήταν 15.044, αλλά δεν περιελήφθησαν όσα βγήκαν σήμερα, μια που αποφασίσθηκε να να αλλάξει το “ωράριο καταγραφής” από τις 9 π.μ. της ημέρας μέχρι τις 9 π.μ. της επομένης και όχι μέχρι τις 3 μ.μ. όπως ήταν μέχρι σήμερα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 358 ασθενείς – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ αύριο, Πέμπτη.
  • Δολοφονία Τοπαλούδη: Στη σημερινή δικαστική διαδικασία, συγκίνησε η φράση που είχε ακουστεί και κατά τις συλλήψεις των δραστών, όταν έγινε γνωστό ότι το κορίτσι πεθαίνοντας τους είπε «θα σας βρει ο πατέρας μου».
  • Βαξεβάνης στην ανακρίτρια για την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis «Άλλοι πρέπει να απολογηθούν, εμένα πηγή μου ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας που μου είπε ότι ο Στουρνάρας τον απείλησε ότι θα τον γ….».
  • Οι άνδρες που κατηγορούνται από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και από αυτόπτη μάρτυρα ως δράστες ανθρωποκτονίας και που όμως δεν έχουν παραπεμφθεί, καλούν τον υπουργό δικαιοσύνης «να μείνει σοβαρός».
  • Ο νέος δεξιός σχηματισμός.
  • Ολόκληρη η απολογία της Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια – Είχε προσπαθήσει να καλέσει και το δήμαρχο Πατρέων στην κηδεία της Τζωρτζίνας – Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων στην ανακρίτρια.
  • Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Ασθενής υπό παροχή οξυγόνου είπε ότι η φωτιά ξέσπασε όταν έσκασε στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο, ενώ άλλοι λένε ότι άναψε τσιγάρο.

Διεθνή

  • Ισραήλ: Η βελτίωση των δεσμών με την Τουρκία μεγάλη ευκαιρία για σταθερότητα
  • Το υπουργείο Εξωτερικών της Τυνησίας αντέδρασε έντονα στα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέκρινε την απόφαση του ηγέτη της Τυνησίας να διαλύσει το κοινοβούλιο. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την απόφαση “κηλίδα στη δημοκρατία” και αντίθετη στη λαϊκή βούληση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κρίνει τα σχόλιά του ως ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
  • Απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι.
  • Η ουκρανική κυβέρνηση συνιστά στους κατοίκους του Ντονμπάς να το εκκενώσουν, ενώ εκκένωσε και δύο πόλεις στο Χάρκοβο, επειδή θα εισέλθουν σε αυτές οι ρωσικές δυνάμεις. Οι τελευταίες πλέον εστιάζουν με δριμύτητα στις ρωσόφωνες περιοχές (Νοντιέτσκ και Λουγκάνσκ) αλλά και στο Χάρκοβο για τον ανεφοδιασμό τους.
  • Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις ακόμα και στα παιδιά του Πούτιν.
  • Αρθρογράφος των Financial Times που προσκλήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι της άποψης ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την απειλή του πυρηνικού πολέμου» και ότι ο ίδιος δεν ανησυχεί επειδή «ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς και Αυστραλία έχουν 2,5 φορές περισσότερα όπλα και μπορούν να αντιμετωπίσουν το μπλοκ Ρωσίας Κίνας».
  • Ο Έλον Μασκ μπήκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter.
  • Έκαναν συναυλία στην Ουάσιγκτον με τη σορό νεκρού ράπερ επί σκηνής!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι