Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 9-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον εξελίξεις ή γεγονότα που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 1400.

  • Πανδημία:Ανακοινώθηκαν 61 θάνατοι και 23.335 νέα κρούσματα (χωρίς τα μαθητικά), ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 16 και έφθασαν τις 261. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 360 ασθενείς – Προβληματίζει  η επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες μετά τα μέτρα χαλάρωσης, αλλά η Επιτροπή των Ειδικών ενέκρινε να αυξηθεί στο 76% η πληρότητα στα γήπεδα (από 50%) και στο 100% στα πλοία, ενώ είχε ήδη ανάψει το πράσινο φως και για τα λεωφορεία προ ημερών (100% και σε αυτά). – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Πέμπτη –  Σύνολο Θανάτων: 26.366.
  • Μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τους δημάρχους αποφασίστηκε για την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”.
  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία της “Ομόνοιας” είχε ο πρωθυπουργός αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας. Οι ομογενείς έθεσαν τα προβλήματά τους ως προς το ιδιοκτησιακό και τον αυτοπροσδιορισμό. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ότι δεν στάθηκε δυνατόν να δοθεί εθνική σύνταξη στα υπερήλικα μέλη της μειονότητας.
  • Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην παρούσα φάση, όσον αφορά στον 60χρονο που σκότωσε την τετραμελή οικογένεια στην Ανδραβίδα. Ο δράστης προφυλακίσθηκε. Προηγουμένως υποστήριξε στον ανακριτή ότι το ζευγάρι έκοβε το ρεύμα και το νερό στη μητέρα του που ζούσε στο επάνω όροφο και ότι εκείνη έκλαιγε. Επίσης ότι πήγε στο σπίτι των θυμάτων να συζητήσει, αλλά αυτοί του επιτέθηκαν οπότε τους έριξε, όπως λέει, στο κρεβάτι και τους πυροβόλησε. Για τα παιδιά εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τι έκανε.
  • Μετά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, η ηγεσία δαμορφώνεται ως εξής: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΣ: αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΝ: αντιναύαρχος Στυλιανος Πετράκης καιΑρχηγός ΓΕΑ :αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. ΣΑ/ΣΕΒΑΣ: αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας (έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς), Διοικητής 1ης Στρατιάς ο αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης (έως σήμερα διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού), Αρχηγός Στόλου ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης (παραμένων) και Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας (παραμένων) Στο Λιμενικό Σώμα νέος αρχηγός ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης

Διεθνή

  • Ερντογάν μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ: «Είμαι έτοιμος για συνεργασία σε θέματα ενέργειας με το Ισραήλ».
  • Πέθανε δύο μήνες μετά την επέμβαση ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο είχε μεταμοσχευθεί καρδιά χοίρου, η ποία είχε υποστεί γενετικές τροποποιήσεις. Ο 57χρονος ήξερε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν ελάχιστες, αλλά είχε πει πριν την επέμβαση «ή αυτό θα κάνω, ή θα πεθάνω».
  • Αν και το πρωί ο Ζελένσκι έλεγε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας έχουν αυξηθεί σε δύο πυρηνικές εγκαταστάσεις και ήταν 20πλάσια, η ουκρανική Energoatom ανακοινωσε το απόγευμα ότι η ακτινοβολία είναι στα συνήθη επίπεδα – Για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Τσερνόμπιλ, η Ρωσία κατηγορεί εθνικιστές Ουκρανούς για προβοκάτσια – Η Ουκρανία καταγγέλλει βομβαρδισμό μαιευτικής κλινικής στη Μαριούπολη από ρωσικές δυνάμεις.
  • Στην Τουρκία μεταβαίνει την Δευτέρα ο Όλαφ Σολτς, που είχε σήμερα επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Η Ολλανδία τάσσεται, όπως και η Βουλγαρία, κατά της διακοπής της εισαγωγής φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι