Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τετάρτη 9-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Η Κακοκαιρία “Φίλιππος” έκλεισε δρόμους και σχολεία στη Δυτική Μακεδονία. την Αθηνών -Λαμίας θα εισέρχονται μόνον ΙΧ με αλυσίδες και δεν θα κυκλοφορούν φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
  • Νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών που πλήττονται από την ακρίβεια προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο υπουργικό συμβούλιο. Αναφέρθηκε επίσης στην συνάντησή του με τον Ερντογάν – Συνέντευξή του στο Politico με έξι σημεία για μέτρα στην ΕΕ προκειμένου να ελεγχθούν οι τιμές των καυσίμων.
  • 28χρονη baby sitter από το Νεπάλ οδηγείται στον εισαγγελέα για πορνογραφία ανηλίκων, επειδή όταν έκανε μπάνιο στα ηλικίας 2 και 3 ετών παιδιά ζευγαριού στην Κηφισιά, τα φωτογράφιζε και έστελνε τις φωτογραφίες και σε άλλους στο διαδίκτυο – Ο πατέρας το αντελήφθη όταν έχασε ένα ακριβό ρολόι και ψάχνοντας το κινητό της υπόπτου για την κλοπή, είδε τις γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του.
  • Κρήτη: Νεαρός καβγάδισε και χτύπησε άνδρα στο κεφάλι με τσεκούρι.

Διεθνή

  • Στην Άγκυρα σήμερα ο πρόεδρος του Ισραήλ.
  • Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα μεταβεί στην Αττάλεια για συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα σε τριμερή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • Για βιολογικά όπλα που κατασκευάζουν Αμερικανοί σε ουκρανικά εργαστήρια κάνει λόγο η Ρωσία. Οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι υπάρχει κίνδυνος βιολογικά όπλα να πέσουν στα χέρια των Ρώσων, όμως αρνούνται ότι πρόκειται για αμερικανικά εργαστήρια.
  • Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο από όσα ανακοινώνονται και η Ρωσία ανακοίνωσε xθες σε κατάπαυση πυρός επειδή περιμένει μια «δύσκολη απόφαση από τον Ζελένσκι».
  • Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης στο Τσερνόμπιλ ενέχει πυρηνικούς κινδύνους και ο διεθνής οργανισμός ελέγχου ΔΟΑΕ δεν λαμβάνει δεδομένα από την περιοχή για τα επίπεδα ραδιενέργειας. Πάνω από 200 τεχνικοί και φρουροί είναι αποκλεισμένοι στην εγκατάσταση και εργάζονται 13 ημέρες τώρα υπό το βλέμμα του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ. Στο Τσερνόμπιλ εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένα πυρηνικά απόβλητα και άλλα υλικά – H Zαχάροβα υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί των Ουκρανών για αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας είναι fake news, ότι ο μεν σταθμός στην Ζαπορόζιγιε λειτουργεί κανονικά, στο δε Τσερνόμπιλ όλα είναι υπό έλεγχο και ότι οι Ρώσοι άπαξ και άρχισαν οι εχθροπραξίες «ήταν αναγκασμένοι να καταλάβουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις επειδή οι ομάδες των ναζί εθνικιστών θα προκαλούσαν προβοκάτσια, καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν».
  • Αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για τα πολωνικά MiG29. Οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει να σταλούν στην Ουκρανία και οι Πολωνοί τα έθεσαν στη διάθεση του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ. «Εξ όσων γνωρίζω, δεν μας συμβουλεύθηκαν εκ των προτέρων», είπε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την κίνηση των Πολωνών. «Η προοπτική τα μαχητικά αυτά να απογειωθούν από βάση των ΗΠΑ και του NATO στη Γερμανία και να πετάξουν μέσω εναερίου χώρου που διεκδικείται από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήγειρε «σοβαρές ανησυχίες για όλη τη συμμαχία του NATO», είπε.
  • Ολοκληρώθηκε η εκκένωση της πόλης Σούμι, 350 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.
  • Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε εκ νέου χθες Τρίτη το αξιόχρεο της Ρωσίας από Β σε C. Αν κηρυχθεί στάση πληρωμών από τη Ρωσία, θα είναι η πρώτη από το 1998.
  • Διπλωματικό θρίλερ με την Αμερικανίδα σταρ του WNBA Μπρίτνι Γκράινερ, η οποία κρατείται στη Ρωσία με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών – «Bρέθηκε λάδι κάνναβης μέσα σε φυσίγγια ηλεκτρονικού τσιγάρου», όπως μετέδωσαν οι New York Times και το πρακτορείο TASS.
  • Πακιστάν: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε την επτά ημερών κόρη του επειδή προτιμούσε αγόρι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι