Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 12-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές σημερινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 12:00.

  • Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν 200 ευρώ σε 634.000 δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους – Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων για τα ταξί – ΚΙΝΑΛ για υδρογονάνθρακες: «Ο Μητσοτάκης ξεπάγωσε τις έρευνες που πάγωσε η κυβέρνησή του».
  • Πανδημία: 64 θάνατοι, 15.690 νέα κρούσματα, από 290.000 τεστ (σε αυτά μάλλον  περιλαμβάνονται τα 4.400 μαθητικά) – Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356 με το 45,5% πλήρως εμβολιασμένο – Οι νέες εισαγωγές ασθενών ήταν 270, 13,8% λιγότερες από χθες. – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία δωρεάν τεστ για αύριο Τετάρτη, 13 Απριλίου – Τα λύματα δείχνουν την ύπαρξη του ιού σε σταθερά υψηλά επίπεδα, με εξαίρεση της Κέρκυρας όπου φαίνεται αύξηση της τάξης του 49% και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, όπου φαίνεται μείωση της τάξης του 71% (οι διακυμάνσεις συν/πλην έως 30% δεν λαμβάνονται υπ΄όψη)
  • Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την τέταρτη δόση στους άνω των 70 ετών και την Παρασκευή ανοίγει για τους άνω των 60 – Πριν από πέντε ημέρες άνοιξε για τους άνω των 80 και έχουν κλειστεί 40.000 ραντεβού.
  • Υπόθεση Καρολάιν: Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες
  • Θεοδωρικάκος: Σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Πισπιρίγκου – Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, που είχε παρουσιάσει λευχαιμία και πέθανε ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αθηνών.
  • Δεν άντεξε η πρόεδρος να δει όλο το βίντεο από τις συνθήκες διαβίωσης των τριών μικρών παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα. Η επιμέλειά τους, δόθηκε στον ναυτικό πατέρα τους, που έβαλε συγκινημένος τα κλάματα, καθώς η κατηγορουμένη μητέρα δεν του επέτρεπε επαφές με τα παιδιά τους από πέρσι.
  • Εξιτήριο πήρε μετά από πενθήμερη νοσηλεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που είχε παρουσιάσει πνευμονική εμβολή την ώρα που θα μιλούσε στο φόρουμ των Δελφών. Δεν είναι γνωστό αν η εμβολή του 53χρονου πολιτικού αποτελούσε επιπλοκή του κορονοϊού από τον οποίο ο κ. Κοντοζαμάνης είχε προσβληθεί πρόσφατα.

Διεθνή

  • Ουκρανικό: Ανεπιθύμητος στο Κίεβο ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Σταϊνμάιερ  – Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Γερμανίας επαρκούν μέχρι το καλοκαίρι – 403 οι σοροί που έχουν βρεθεί στη Μπούκα λένε οι Ουκρανοί – Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, λέει ο δήμαρχος της πόλης – Συνεχίζεται η μεταφορά ρωσικών δυνάμεων στο Ντονμπάς.
  • Χιλή: Επί 13 χρονιές συνεχίζεται η ξηρασία και η κυβέρνηση θα επιβάλει δελτίο στην κατανάλωση ύδατος στο Σαντιάγο.
  • Ο Μακρόν προσπαθεί να κερδίσει και στα “κάστρα” της Λεπέν, αλλά είχε άκομψη συζήτηση με ανεμβολίαστη ψηφοφόρο σε περιοχή που είχε δώσει 41% στη Λεπέν – Σαρκοζί: «Ψηφίζω Μακρόν στον δεύτερο γύρο» – Άγνωστο πώς θα κινηθεί η Αριστερά.
  • Δεν έχει συλληφθεί ακόμη ο άνδρας που γέμισε με καπνό ένα βαγόνι του τρένου στη Νέα Υόρκη και ο οποίος εν συνεχεία άνοιξε πυρ τραυματίζοντας δέκα άτομα. Άλλα έξι τραυματίσθηκαν από το ποδοπάτημα που επακολούθησε. Η Αστυνομία δεν θεωρεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
  • Τυνησία: Πνίγηκε 17χρονη ιστιοπλόος που είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Ολυμπιακούς και είχε έρθει 21η. Το κορίτσι πνίγηκε στη διάρκεια προπόνησης της εθνικής ομάδας, όταν μεγάλο κύμα ανέτρεψε την ιστιοσανίδα του.
  • Σκηνές χάους στη Σαγκάη όπου όταν καταγράφηκαν 21,000 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα και άρχισε αμέσως η επιβολή ακραίων μέτρων, όπως και η θανάτωση οικιακών ζώων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι