Οι πρώτοι θάνατοι από Covid στην Σαγκάη

Οι πρώτοι θάνατοι από Covid στην Σαγκάη

Τους πρώτους θανάτους από κορονοϊό, παρά το σκληρό lockdow, κατέγραψε η Σανγκάη. Τη Δευτέρα  οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν τους πρώτους τρεις θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σαγκάη.

Ο δήμος της Σαγκάης διευκρίνισε ότι οι τρεις ασθενείς που υπέκυψαν ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι δύο προηγούμενοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα είχαν ανακοινωθεί στα μέσα του Μαρτίου στην επαρχία Τζιλίν (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Βόρεια Κορέα.

Στη Σαγκάη επιβεβαιώθηκαν 19.831 ασυμπτωματικά κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, από 21.582 το Σάββατο, ενώ καταγράφηκαν 2.417 συμπτωματικοί ασθενείς, από 3.238 την προηγουμένη.

Η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί πλέον σε θέατρο της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα να επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης παραμένουν υπό αυστηρό περιορισμό από τα τέλη του περασμένου μήνα και αρκετοί διαμαρτύρονται για προβλήματα εφοδιασμού, μεταξύ άλλων.

Οι εικόνες με ανθρώπους να πιάνονται με δαγκάνες για να μεταφερθούν με τη βία σε σημεία καραντίνας, παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους, ρομποτικά σκυλιά να κυκλοφορούν στους δρόμους της Σανγκάης, κατοικίδια ασθενών με κορονοϊό να εξοντώνονται, ανθρώπους να φωνάζουν γιατί δεν έχουν φάρμακα ή φαγητό είναι μερικές μόνο από τις εικόνες σοκ που έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του κόσμου.

Αν και η κυβέρνηση της Κίνας δεν εγκαταλείπει την πολιτική μηδενικής ανοχής κατά της πανδημίας, οι οικονομικές επιπτώσεις από το σκληρό lockdown στη Σανγκάη έφεραν την απόφαση να αρθεί από την Τετάρτη ο περιορισμός. Μάλιστα εκδόθηκε και εγκύκλιος για το πως θα γίνει η άρση των μέτρων, με εντατικοποίηση των ελέγχων και μεταφορά των κρουσμάτων σε κέντρα καραντίνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι